lördag 22 januari 2011

Längtan


Nu är det längesen vi var i skogen. Det har inte blivit av eftersom stigarna varit jättehalkiga då det ömsom töat och ömsom frusit på i flera veckor. Igår längtade vi dit och tänkte, att eftersom snön är borta i trädgården, går det nog bra att gå i skogen.


Vi har, som jag tidigare berättat, ca 1,5 km till den närmsta skogen, men vi har en liten-liten skog alldeles intill vårt bostadsområde och där är snön borta utom på stigarna. Längst bort, där ni ser stigen slutar, ligger Brukshundklubbens inhägnade träningsplaner som vi brukar  vistas på . Man får bara vara där då man tränar, men träning kan ske på olika sätt; Molly springer lös och då och då ropar jag in henne, hon letar upp gömda föremål och apporterar dom till mig osv. Jag betalar gladeligen medlemsavgiften på 400 kr/år för att få disponera planen. Där förekommer ingen verksamhet på dagtid så det är bara att gå dit när andan faller på.


När vi kom till ner till Thorslundsskogen (1,5 kom bort) rådde där full vinter. Mycket märkligt! Stigarna var jättehala, snön hade skare som inte bar och det var allmänt disigt och trist där. Hur kan det vara så stor skillnad på bara någon kilometer?


Nej, skogen får nog vänta ett tag till, vi fortsätter att gå å-promenaden ner till havet. Den är alltid bra och skänker sådan harmoni att man gärna går dit ofta. Idag lyste åter solen och termometern stod på +1.
Gräsmattan är grön och fin men isen ligger fortfarande i vattenkanten. Idag forsade vattnet snabbt fram på sin väg till havet och fåglarna snattrade vid iskanten. Vi mötte väl ca 10-12 personer men inte en enda hund och vi var ute 12.30 -14.15! Konstigt, men kanske vill folk inte ta ut hunden eftersom det är vått ute och päls och tassar blir smutsiga. Stackare


Avslutar med en bild på den lilla bron som jag brukar kallar Monet-bron, visst är den charmig. Jag önskar er en trevlig helg och tänker på alla ni som myser med er nya valpar. Inte alls avundsjuk (...jo..)


4 kommentarer:

  1. Riktigt avis på er närhet till havet. Det är en dröm att bo nära. Vi har inte mycket grönt här än utan nästan snötäckt överallt än. Tänk vad det kan skilja på bara några mil. Bilderna var ljuvliga. En trevlig helg på er med=)

    SvaraRadera
  2. Å vi e fler som längtar.
    Skall bli skönt när våren kommer.
    Det är en härlig tid vi går till Mötes.
    Ha en skön helg.
    Vov vov från Ricco & Alfons med Matte.

    SvaraRadera
  3. Härliga bilder.
    Här varierar det väldigt med snömängden just nu.
    Kan hålla med om att det är riktigt halt i skogen.
    Ha det så bra.
    Kram!

    SvaraRadera
  4. jag vill oxå bo vid havet.....

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.