måndag 3 januari 2011

Härliga vinterdagar


Årets tre första dagar har bjudit på härligt vinterväder med strålande solsken och 5-10 minusgrader. Vi har varit ute ca 2 timmar varje dag och bara njutit.

Nyårsnatten bjöd på töväder, så det är väldigt halt på sina ställen, och även om man som hund har 4 ben i backen så halkar man till emellanåt.

När det är så här fint väder går vi hellre å-promenaden ner till havet än går omkring i skogen. Det knakar om isen, om det är som den lägger sig eller bryter upp, vet jag inte.

Det har nu varit snötäckt i 6 veckor hos oss och då drar sig skogens djur in till mer tättbefolkade platser för att leta mat.
I morse såg vi 2 fasaner och 2 rådjur som strövade omkring på Mollys morgontoalett-ställe som är ett grönyts-område mellan villakvarteren. Trots att hon är viltspårhund ville hon inte dra iväg efter dom (hon är kopplad) utan stretade iväg hemåt där frukosten väntade. Hon vädrade i luften efter dom men det var inte tillräckligt intressant när matskålen väntar!

Ack ja, man upphör aldrig att förvånas över sin hund.

5 kommentarer:

  1. Det hade inte mina gjort!! Mickan hade sett ett rådjur på granntomten i morse och vi bor mitt inne i Tyringe!!

    SvaraRadera
  2. Jag förstår inte vad rådjuren livnär sig på så här års. De är nere och letar mat på vår tomt ibland, men inte särskilt mycket. En planta med Vinteriberis hade de lyckats böka fram härom natten.

    SvaraRadera
  3. Spännande med rådjur tycker vi.
    vi undrar också vad de äter nu.
    Igår när vi gick travbanan såg vi att bonden hade plogat på en åker så gräset var framme.
    vi gissar att det är för rådjuren ska kunna få i sig nån.
    Vov från grabbarna boys!

    SvaraRadera
  4. Vi har också rådjuren inpå husknuten fast vi bor mitt i ett villaområde (visserligen med skog på baksidan). Man tycker lite synd om dem nu när de inte hittar någon mat, men de hör liksom inte hemma i trädgårdar.
    Så skönt att höra att det finns fler än jag som fegar och inte vågar släppa hundarna lösa.
    Härlig vinterbild!
    Kram!

    SvaraRadera
  5. GRATTIS till 3:e platsen på viltspårlistan. Så duktiga ni är!!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.