onsdag 12 januari 2011

Efter 8 dagar....

.....hos oss, blev Hilma i gårkväll hämtad av sin familj. De har varit på semester i Egypten, solat, badat och frusit lite grann. Även där är det vinter just nu, fastän temperaturen visar över 20 grader, men det blåste ganska ihållande och kallt. Dom var i allafall nöjda med sin vecka, hade kopplat av alla måsten och bara varit tillsammans. Skönt för dom!

Hilma blev jätteglad och tala om att hundar har ett sjätte sinne. Hon kände på sig att  hon skulle hämtas ....  När jag hade kollat på datorn att planet landat och berättat det för min man, så gick Hilma och lade sig vid dörren, sprang ibland lite oroligt omkring men visste definitivt att något var på gång. Hon skrek av glädje precis som de övriga i familjen och glömde säga adjö då hon gick!

Det har varit roligt att ha henne här och det har gått så bra mellan Molly och Hilma. Inte en enda gång har de tittat snett på varnadra eller "gruffat". Till saken hör att Hilma var i slutet av sitt löp då hon kom och då är man ju väldigt vänligt inställd till umgänge med andra hundar. Nu har Molly börjat löpa och då är hon ju på samma sätt glad för umgänge med andra. Ja, dessa hormoner!!!



Här har de landat i en stol i uterummet. Båda är soldyrkare och det var just här det var som skönast.


Här hos oss är det lika halt som hos alla andra har jag förstått. Man har kasat omkring som en försiktig åldring och det har verkligen inte varit skönt att vara ute och promenera. Jag har kännt mig stel i hela kroppen då jag kommit hem. Pratade med en granne om detta och han rekommendrade broddar att fästa på skohälen. Jag har hört mig omkring på lite olika ställen men överallt har de varit slut. Nu var grannfrun så bussig att hon lånade ut ett par "tå-broddar" till mig och har jag provat dom på promenade idag. Det kändes säkrare att gå, visserligen var det lite lösare i isbeläggningen på vägarna idag, inte blankis som tidigare, men vi kunde hålla bättre tempo och slappna av.

För övrigt händer inte så mycket så här års, men har ni märkt att det är ljusare lite längre på eftermiddagen!!! Vi har lamporna stående på timer och då märker man att de tänds då det fortfarnade är ganska så ljust ute. Skönt att det går på rätt håll!

2 kommentarer:

  1. Det där med hormonernas inverkan på tikarnas humör är mycket intressant. Det skulle jag vilja lära mig mer om!

    SvaraRadera
  2. Det är väl konstigt att de kan känna sånt på sig.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.