fredag 7 januari 2011

Kompisbesök


Detta är Mollys kompis, hon heter Hilma, är 3 år gammal och av rasen jack russel. Hon brukar vara hos oss lite då och då, finner sig bra tillrätta med våra rutiner och är väldigt lyhörd och följsam. Med andra ord en liten behändig, 7 kg tung vovve.

Nu är det ju så, att terrier har ett explosivt humör så vi vill gärna ha koll på vad Hilma och Molly sysslar med och var de är. Hilma kom in i familjen 4 månader gammal, hon var sist kvar i sin kull och hade förmodligen fått en ganska så tuff start i sin relation med andra hundar och varit tvungen att hävda sig för att få plats i flocken med de lite äldre hundarna hos uppfödaren.

Hon blev lycklig över att få en egen familj och var tuff till tusen första gången hon träffade Molly. Hilma ville inte foga sig för den 3 år äldre Molly trots att Molly sa till henne då hon for fram och ville leka. Nu är det så, att Molly tyvärr aldrig har varit speciellt "leksig" eller social av sig, så hon gillade definitivt inte att ha en valp hängande i öronen.

Hilma har numera lugnat ner sig och vet vad som gäller i umgänget med Molly. Vi undviker dock att ha leksaker framme då de träffas och de äter inte ben i sällskap. Maten serveras i olika rum, men då jag mäter upp den sitter de på varsin sida om mig och darrar och piper av upphetsning. De tittar vänligt på varandra och viftar på svansarna och snusar lite försiktigt på varandra, allt för att inte retas.

Hilma är lite "vaktig" då hennes familj är i närheten och vill gärna försvara dom om man t ex kramas då man träffas eller går. Hon har till och med gjort utfall mot sin mattes häst då hon uppfattade honom som en konkurrent. Hon har med andra ord ett stort ego. Trots det så gillar vi skarpt henne allihop.




Idag har vi varit ute och gått i det fina och soliga vädret. Turen gick som vanligt ner till småbåtshamnen och vi mötte flera andra hundar, men allt gick lugnt till väga och ingen "bar sig åt". Snön var perfekt i dag, dvs inget fastnade i pälsen och det var torrt på gångstigarna.


Nu vill Hilma åka hem, hon ligger på en pall vid ytterdörren och lyssnar efter matte och husses bil. Vi får väl se hur det blir med det!

Nu väntar Let's dance, skall bli intressant att se nya förmågor och hur de utvecklas under tävlingen!


1 kommentar:

  1. Hilma verkar vara en schysst kompis.
    Henne hade vi nog grabbar gillat och hon är dundrans söt dessutom.
    Fina bilder er idag.
    Vov från grabbarna boys!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.