onsdag 15 december 2010

Viltspårresultat inlämnat



Nu har jag mailat in Mollys spårresultat för 2010 till Cockerklubben. Det blir ju inte som förra året att hon topplacerar sig, därtill är resultaten för klena. Kommer vi med bland de 8 främsta får jag vara glad eftersom vi då får vara med på Cockerklubbens Mästerskap. Det har vi varit 2 gånger tidigare och det var jättekul.
Viltspår är ju annars något som man nästan bara gör i eget sällskap och det är ju lite trist i längden. Vi brukar dock åka på spårprov tillsammans med Anki som har 3 cockerkillar som hon spårar med. Bassetklubben Syd är väldigt serviceminded när det gäller bokning hos olika domare och vi har besökt 10-15 olika här i Skåne och Halland.
Tidigare i år var vi på spårprov i Norge. Det var annorlunda jämfört med svenska spår, de är  lite svårare och terrängen är mycket jobbigare än den vi är van vid. Vi tävlade i 2 dagar och lyckades få varsitt 1:a pris och är därmed kvalificerade för ett Norskt Championat. Dock måste man ha utställningmerit också för att få ut Ch:et och Jag har aldrig ställt Molly.....så det blir till att träna och sen testa inoffare för att se hur det går. Huvaligen jag bävar......


Här sitter våra 4 hundar uppradade efter slutförda prov i Norge. Rosetterna är deras, men champangen som skymtar till vänster drack mattarna själv upp!

4 kommentarer:

  1. Ni är så duktiga med ert spårande. Kul när man är två som peppar varandra så man kommer iväg. Jag har ju inte spårat i höst för tiden har inte räckt för hela helger i Vedema då hade ju det varit kul och gått ett par provspår istället för spårandet det skanar både jag och hundarna. Man får väl ta nya tag i vår. Håller dock tummarna att ni placerar er bra på listan. Kram

    SvaraRadera
  2. Hejsan !
    Var tvungen att kika in här efter tips på kennel Coola cox´s sida. Vad duktiga ni verkar vara med spår. Vår cocker är riktigt duktig på spår, men vi har inte kommit så långt ännu, inte ens gjort anlagsprov, men det kommer så småningom. Ha det bra !

    SvaraRadera
  3. Det verkar så kul med spårprov!

    SvaraRadera
  4. Jag håller tummarna för att era resultat räcker till en topplacering. Det låter roligt med viltspår. Det där med att ställa ut hund lär du dig snabbt. Ett tips är att kolla om det finns någon klubb i din närhet som har ringträning framåt våren.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.