söndag 12 december 2010

Sk.t halt ute

Efter gårdagens töväder blev det i natt återigen kallt. Följden blev ju att den snösörja som låg kvar blev till rena rama isbanan på villagatorna, förmodligen ser det likadant ut i skogen. Men ut måste man och solen strålade så vi balanserade oss iväg. Cykelvägarna är ju som tur är både saltade och grusade så där var det inga problem.
Vi gick vår favoritrunda längs å-promenaden i Luntertun och ut till småbåtshamnen i Skälderviken. De allra flesta båtarna är upptagna inför vintern men en och annan chansar på att inte isen blir alltför tjock och stannar kvar i vattnet. Förr om åren, då vintrarna var mildare, var det betydligt fler i vattnet men efter den kalla fjolårsvintern åkte de flesta upp i år.
Efter promenaden smakade det gott med glögg och lussebulle. I år har vi skippat den söta traditionella glöggen, vi köpte Blossas Apelsin och även Lingonglöggen på Ica och så "hottar" vi själv upp den med vad som finns i barskåpet.
Nu har vi lekt "leta tofsen" med Molly. Hon sitter så förväntansfullt i köket medan jag gömmer den på lite olika platser i huset. Oj vad hon sen får fart och letar, hon vet ju att godisbit vankas då hon kommer med den.

6 kommentarer:

  1. HEj Helen nu har jag länkat och gjort lite reklam för din sida. Tycker det ska bli så kul att följa er nu när vi inte ses så mycket i skogen längre. Kram Carina och hundgänget

    SvaraRadera
  2. Hej! Vad kul med en ny hundblogg att läsa! Och dessutom med en sådan söt cockerflicka som huvudperson. -Jag länkar till dig och ser fram emot fler inlägg!
    Katarina

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Jätteroligt med ännu en cocker att följa i bloggvärlden! Såg att Molly blev årets viltspårscocker förra året - GRATTIS!!! Hur ligger ni till i år?
    Jag länkar också till dig!
    // Marie

    SvaraRadera
  4. Så kul med en ny cockerblogg att följa.

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Hej Heléne o Molly.
    Vi halkade in här via Carina på Coolacox. Kul med en ny blogg att följa:)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.