onsdag 22 december 2010

Veterinärkonsultation igen



För 3 månader sedan svullnade Mollys ena läpp. Det såg irriterat ut, slemhinnan var väldigt röd och det luktade förfärligt. Vi var hos veterinären, han rakade runt munnen men kunde inte se något mer än den svullna läppen. Vi fick antibiotika och salva och efter 2 veckor var munnen fin igen.

Nu börjar samma elände med läppen på andra sidan. Jag ringde vår veterinär som ordinerade starkare antibiotika och ny salva. Vad kan det vara som orsakrar detta? En vän som hjälper mig att trimma, säger att Molly inte har några veck runt munnen utan är väldigt stram om läpparna, så det kan inte vara lös hud som orsakar infektionen. Hon verkar inte sjuk utan är pigg och glad som vanligt, nosen är kall och fuktig så hon har ingen feber. 

Nu hoppas jag bara att Molly inte får biverkningar av antibiotikan och att hon snart blir bra igen och att det slutar lukta illa om munnen.

Vi hade -18 i morse men runt -10 mitt på dagen och vi har varit ute på vår vanliga runda ner till hamnen. Ett par gånger stannade Molly och höll upp tassen och såg bekymrad ut, men efter en godisbit och mattes hand runt tassen så skuttade hon raskt på igen.

3 kommentarer:

  1. Oj vad tråkigt inte kul när ens små Älsklingar inte är bra!
    Vi Hittade dej på Patricias sida får vi med lägga till dej till vår blogg?
    Jätte fin Cocker tjej du har och va kul att det går så bra för er inom viltspår.
    Usch det behöver inte vara så kallt gillar annars snön.
    Ha det gott!
    Ricco- Cocketts Riccardo & Towe

    SvaraRadera
  2. Hoppas hon snart blir bra igen...inte kul när de är dåliga. Har dock inga tips att ge om vad det kan vara. God jul och gott nytt år önskar vi dock :)

    SvaraRadera
  3. Gof Jul
    På er! Ha det nu riktigt bra så hoppas vi att Molly snart är frisk igen-
    Vov vov från Ricco & Towe

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.