söndag 18 september 2011

Omväxlande .....

....det är just det rätta uttrycket för väderläget här på västsidan. I förrgår badade vi och "trodde" på en härlig sensommar. I går åkte dunjackan fram på eftermiddags promenaden. Okey, att jag fick ha den uppknäppt och var liiite varm då vi stretat uppför sista backen på vår gata, men den kändes inte fel på något sätt.



Som ni förstår var det inte badväder precis och inte idag heller. Vi gick till skogen vid Hembygdsparken och kollade djuren. Idag var det fåglar som gällde. Här ligger en stor tupp och jäser och passar sina hönor. Han är nog van vid besökare eller ovanligt trött eftersom han inte iddes resa sig upp då Molly kom fram till honom.




Visst är han tjusig! Färgen kan väl betecknas som vit/svart med röd kam.




I inhägnaden bredvid ligger en annan herre uppflugen på en trädgren och bevakar sitt harem. Vad kan man kalla hans färg? Rödsvart? Finns det någon cocker med den kombinationen - tror jag knappast.




På tal om färger och kombinationer, så har ju Molly helt ändrat färg. Tan-teckningen runt nosen är borta och hon har blivit grå istället. Öronen är så gott som silverfärgade och på ryggen finns enstaka vita strån. Hon är bara 6,5 år gammal. Finns det fler cockrar som det skett liknande förändring hos?



På denna bilden är hon drygt 5 månader, och som ni ser, är hon rikligt tan-tecknad. Men nu är färgen som den är  -  och vi älskar henne precis lika mycket vare sig hon är "tannad" eller ej

Over and out for today

5 kommentarer:

  1. Detta är verkligen ett coq eller cocker spanieinlägg.

    SvaraRadera
  2. Tindra har också grånat hon är ju sex men syns inte lika tydligt eftersom hon är röd. Men Molly är så fin så grått eller inte.

    SvaraRadera
  3. Men vilken förvandlingsakt! Jag tycker att silveröron är attans attraktiva! Snyggt!

    SvaraRadera
  4. Hej,
    vår Ozzy har "grånat" lite i sin tan-teckning! Men antar det är för att han blir klippt med maskin i ansiktet! Han är dock inte riktigt så mycket tan-tecknad som Molly, så syns inte så jätte tydligt.
    Mvh Emma

    SvaraRadera
  5. Tack för dina mysiga rader hos mig. Och vilken underbar Molly du har. Jag är ju en stor och sann djurvän så jag smälter ju direkt. Önskar dig och Molly fina höstdagar. Kramar från Maria

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.