söndag 11 september 2011

Excellent.....

....fick Molly av sin matte idag i spårskogen. Nu finns ju inte den bedömningen men om.....



Det är ju ett tag sedan vi spårade på riktigt så jag tyckte det var dags att göra ett träningsspår. Molly har 2 spår till att gå för att nå upp till 7 som är det magiska delningstalet på Cocker klubbens viltspårlista. Vi har beställt tid hos 2 olika domare som vi ska går för, men det dröjer ett par veckor till innan det är dags.

I går eftermiddag for vi ut i skogen på en härlig promenad. Vi försökte gå på sandvallarna för att slippa den värsta leran, men oj vad det var vått på sin ställen. Diken var vattenfyllda och på platser det det annars är torrt var nu stora vattensamlingar. Det var ganska kvalmigt så myggen var för en gångs skull alerta, det kliar lite här och var idag.

Efter promenaden fick Molly vänta med husse i bilen medan jag la spåret.

Idag efter 24 timmars liggtid och ett häftigt åskregn var det dags att bege sig ut.




Molly var stirrig och uppspelt och tramsade lite i spårstarten. Hon skulle kolla på förbipasserande ute på stigen och ville inte koncentrera sig på uppsparket. Matte fick ta i och uppmana henne ordentligt att kolla i jorden och mossan och se så, poletten ramlade ner och Molly satte fart.




Hon gick jättefint i spårkärnan och passerade direkt under varje snitsel som jag satt ut. Det finns ingen möjlighet att hon ser plastbanden utan hon har ett fint nosarbete. Hon pinnade på och nu började också solen att lysa och det riktigt ångade om skogen efter åskregnet. Molly blev varm och for ner i ett vattenfyllt dike och badade. Hon brukar göra så då hon blir varm under spårarbetet och det är tillåtet att bada åtminstone en gång, huvudsaken är att man börjar spåra självmant igen.



Hej vad det går, matte bromsar framfarten med linan.




Precis här sneddade jag över trädstammarna vid spårläggningen och droppade lite extra blod på den bortersta trädstammen. "Måste kolla varför det doftar så väldigt just här" tänker Molly.

I den stilen gick hela spårandet och jag var jublande glad över hennes noggranna arbete. Vi höll på i 14 minuter och hittade den genomvåta klöven under granen.



Molly sitter vackert i väntan på sin belöning, 4 köttbullhalvor.

Det här gick ju bra, hoppas nu inte min hybris gör så att det "går åt skogen" då vi tävlar.

3 kommentarer:

  1. SUPERDUKTIGT säger vi grabbar!
    Impade till tusan är vi!
    Vov från grabbarna boys!

    SvaraRadera
  2. Åh, jag älskar att se andra också som spårar! Även om vi spårar i olika grenar så är det lika fantastiskt att se hundarna jobba!

    SvaraRadera
  3. Kanonduktig tjej du är Molly. Nosen är som ett lok på spåret : )

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.