måndag 5 september 2011

Gjort av hjort?



Igår var vi ute och gick i det härliga sensommarvädret. I skogen som ligger i stans' utkant mellan olika villområden och kyrkogården fann vi den här "högen". Vem har åstadkommit den? För stort för rådjur. Älg så nära bebyggelse? En förrymd hjort från hembygdsparken? Katarina, du som har koll på hjortar, "gör" de så här? Tips emottages!




I Hembygdsparken pågick en trädgårdsmässa som lockade ett 70-tal utställare och 15 000 besökande. Underbart att ta del av vackra arrangemang, härliga växter, närproducerad frukt, honung och grönsaker.





En orkester spelade, tuff-tuff-tåget körde rundor och massor av hundar och människor trängdes således ett alldeles utmärkt tillfälle att träna Molly att gå lugnt vid min sida. Hon var jätteduktig, glad och nyfiken och varken stretade eller bar sig åt.



Det fanns hundar av alla storlekar, de minsta bars i famnen för att slippa bli trampade men de flesta gick fint med sina förare.






Synd eller tur att jag inte hade pengar med mig på promenaden, här fanns massor av trevligheter att köpa och det skulle behövas eftersom trädgården inte längre är vacker efter allt regnande som vi haft här hos oss. Vilken dag man än tittar på väderprognosen så nog 17 skall det regna som mest just där vi bor - ja undantaget den gångna helgen då förstås.


4 kommentarer:

  1. Jag vet verkligen inte hur hjortspillning ser ut - men det är väl inte omöjligt att döma av storleken på 'lortarna'. Har ni hjort i skogarna där ni bor?

    SvaraRadera
  2. Å vilka härliga bilder!
    Ja den första bilden såg ju riktigt färsk ut.

    // Towe , Ricco & Alfons

    SvaraRadera
  3. Fina bilder!
    Svar till din kommentar: Jag vill minnas ( det är ju ca 30 år sen) att man satt stadigt och ganska bekvämt. Inte särskilt svårt, men hästen var ganska lydig.

    SvaraRadera
  4. Oj, vilket bajs ni hittat!!
    Det ser då spännande ut (och lite gott också)!!!
    Jättefina bilder från er promenad!!
    Vov från grabbarna boys!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.