onsdag 24 augusti 2011

Trimning, lingonröra och viltspår

I måndags var det dags för fröken "lurvigpäls" att trimmas. Först fick hon sig ett bad hemma i duschkabinen. Det är ett förfärligt pipande när hon badar - så har det alltid varit - men hon går själv in i kabinen så det är nog mest trams det där att det skall gnällas. Det är Anki som trimmar henne, hon fixar till huvud och öron samt tassar och behäng, klorna får sig också en omgång.

Före

Arvid och Edvin blev överförtjusta då Molly kom, det skulle luktas på henne både här och där (mest "där"). Molly har nyligen löpt och doftar kanske fortfarande gott. Hundarna känner ju varandra sedan tidigare eftersom vi spårat mycket tillsammans och de finner sig väl tillrätta med varandra. Ankis hundar respekterar att Molly inte vill busa och leka.





Hon blev så fin efter trimningen, men ack så grå om öronen. Hon är ju inte mer än 6,5 år men ser betydligt äldre ut med sin silverfärg. Många som vi möter frågar (med ett beklagande leende) hur gammal hon är. De tror det snart är dags för henne att lämna in, men fysiskt är hon nog betydligt yngre än sin biologiska ålder.

Efter


Undrar ni hur det gick med lingonrörandet? Jo, jag hällde lingon och socker i min gamla Electrolux matberedare och då skötte det sig själv. Det var skönt eftersom det tog sin lilla tid. Jag fick 2 burkar frisk, god sylt som redan har avnjutits till middagsmaten.


Monogrammet på handduken är E K vilket var min mormors flicknamn, hon gifte sig 1920!


I går hade vi besök av barnbarnet Axel och hans pappa som nu tar ut sin pappaledighet och låter mamman jobba :-) Timmarna här gick fort, men ett besök på kvarterets lekplats hanns dock med.

Axel - snart 1 år


I eftermiddag har jag varit och lagt ett träningsspår till Molly som hon skall få gå i morgon. Vi har ju haft spåruppehåll i sommar, men nu är det dags att beställa några spår hos domare igen. Hon blev helt vild och galen då jag kom hem och luktade blod och klöv - så motivationen är det inget fel på. Spåret går i omväxlande terräng, över 2 vattenfyllda diken samt delvis på ett äkta viltspår. Jag noterade dessutom flera klövavtryck i mossan samt legor eller uppspark utmed vårt spår. Skall bli jättekul att se hur hon löser det i morgon!

Återkommer med rapport, hej so long.

3 kommentarer:

  1. Vi grabbar tycker att Molly blev dundersnygg!
    Ett o annat grått strå, sånt ser då inte vi!!!
    Duktig matte som lägger ut spår mm till dig dessutom.
    Här har vi börjat på "dagis" igen, nämligen hos mormormatte/morfarhusse som bara tycker om oss hur mycket som helst.
    Och vad vi vet så ska vi vara där i några veckor till.
    Vov från grabbarna boys!

    SvaraRadera
  2. Men hon är ju snygg med sina gråa öron! Det är väl som med oss människor; en del grånar tidigt...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.