tisdag 31 maj 2011

Gyllene tider i Harplinge

Det vet ni väl, att bandet Gyllene Tider bildades i Harplinge som är ett litet samhälle mellan Halmstad och Falkenberg. Där bor också Britta Dafgård som har Occis kennel och dit var Anki och jag inbjudna på lunch som tack för moralisk stöd då hennes Patrik gick sina 3 spårprov och erövrade sitt Viltspårchampionat.


Efter de sedvanliga vilsekörningarna och lite försenade möttes vi på gårdsplanen av ett gäng glada vovvar, och längst in i trädgården, i valphagen, fanns vårt egentliga ärende till Harplinge.


Det var lille Egon som Anki skulle hämta hem till sig. Här syns han med enda kvarvarande systern,  de andra är redan levererade till resp köpare. Finns det något underbarare än en liten oskuldfull valp, full av tillit och ljuvligt mjuk i hela sin lilla kropp.

Vi fick en härligt god lunch och till kaffet plockade Britta fram den specialbeställda tårtan ur sin kartong.


Det är inte alltid så lätt att förstå och stava till alla specialtermer som folk slänger omkring sig. Trots stavfel var tårtan jättgod.

Vi hade en skön och trevlig eftermiddag i Brittas trädgård. Alla hennes hundar är fantastiskt väluppfostrade och visste att de inte fick komma in i uterummet, men så fort man gick ut på gårdsplanen kom de och vill ha uppmärksamhet och pussades och fjäskade som bara en cocker kan.

Snart var det dags för hemfärd men först skulle lille Egon ha en sista finputs av sin uppfödare.


"Hej då min lille vän, ta väl vara på dig!"

Hemfärden gick bra. Jag fick den stora äran att honom i mitt knä och Anki körde. Han satt stilla och fint, det kändes nästan som när man körde hem från BB med sin nyfödda baby och vi körde så försiktigt.

Molly blev förstås glad då matte kom hem, men vad var det jag luktade? - andra hundar och så valp, ujujuj, han skall väl inte bo hos oss, tänkte hon nog. Molly vill nog inte dela sin matte med någon, hon trivs bäst som ensamhund i familjen.

Tack snälla Britta och Anki för en händelserik och trevlig dag!

2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.