tisdag 3 maj 2011

Viltspår



Idag har 3 glada och stolta "mattar" varit i Hallad och gått öppenklass spår med sina cockrar. Det var Arvid, Patrik och Molly som var inbokade hos Arne Nilsson i Blixtorp. Vi var tidigt på plats i den något (7 grader) kylslagna morgonen, men det är skönt att ha tid att rasta hundarna och själv slappna av innan "det gäller".

Patrik fick starta eftersom det var hans första öppenklass spår. Han och matte travade käckt och raskt åstad längs vägen för att nå fram till spårbörjan. Anki och jag satt i bilens sköna värme, pratade och lyssnade samtidigt spänt efter skottet för då vet man att hunden nästan är klar och tidsmässigt kan man räkna ut att han klarat av spåret. Mycket riktigt, det small och snart hade vi dom tillbaka vid bilarna. Matten såg glad ut och domaren verkade nöjd. Det blev 1:a pris till Patrik och hans väg till Championatet har börjat! Stort grattis till er!!


Duktig kille som gärna vill hålla klöven i mun

Nu var det Mollys tur att gå. Starten gick bra, hon nosade lite i uppsparket och sen bar det iväg. Spåret gick ganska nära där bilarna stod parkerade och ett tag var hon nära att tappa fokus eftersom hon hörde Anki och Britta som stod och pratade. Som tur var tog intresset för spåret överhand och hon fortsatte i bra tempo uppför backen, in i snåren och genom tätvuxen barrskog. Inte en enda gång tvekade hon eller hittade på annat hyss och snart var det skottdags. Hon väntade fint medan domaren gick en bit fram, men så fort det smällt fick hon bråttom att hitta klöven för att därefter bli belönad med Felix Delikatessköttbullar. Jag var mycket nöjd med hennes insats och det var även domaren :-))


Molly vill inte hålla klöven i munnen


Sist ut var Arvid som är en ganska försiktig men mycket noggrann herre. Han kände nog att där fanns någon doft i spårmarken som inte brukade finnas. Mycket riktigt, det låg en hare och "tryckte" i ett snår. Arvid stötte upp den, men brydde sig sen som väl var inte om den, utan fortsatte att spåra. Gissa om hans matte var glad!


Vad säger domaren? Jo 1:a med Hp till både Arvid och Molly


Det var en toppendag för oss alla tre och dessutom hade vi tur med vädret.






4 kommentarer:

  1. Jättegrattis!!!! Hörde att hon gått ett kanonspår för Eva också. Duktiga ni!!!!

    SvaraRadera
  2. GRATTIS Molly säger vi grabbarna boys också!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.