måndag 25 april 2011

Vår påskhelg

Vi har precis som alla ni andra haft en härligt underbar påskhelg med solsken, värme och lövsprickning. Det bästa med påsken är att det inte finns så många "måsten" med mat, släkt, pynt och traditioner utan man gör som man känner för, bara "är", laddar batterierna och mår bra.



Backsippor

Vi har varit ute i skog och mark, promenerat och njutit av blommor och fågelsång. Gräset är klippt för första gången i år och pelargonierna som jag har i uterummet flyttas ut i solen varje morgon liksom oliv-och citronträd.

I går, söndag, var det dags för spårläggning i Vedema. Anki och jag åkte dit tillsammans och väl framme träffade vi några andra cockervänner som går anlags-kursen. Lilla Bonnie hade klarat anlagsprovet och husse och matte var jätteglada. En snygg Coola Cox kille mötte vi också där.

Vi blev tilldelade blod, klöv och markområde att lägga spår på. Jag och Anita hade områden intill varandra så vi hade sällskap ut i skogen. Jag visste var området var, men vi slog tyvärr in på fel stig då vi gick dit, så vi var lite vilse ett tag. Som tur var träffade vi på en man som var ute med karta och kompass och rekade inför en orientering, han hjälpte oss att komma rätt igen.

Vi la 2 kanonfina spår i härlig omväxlande terräng med långa bloduppehåll, SM-vinklar med återgång och en del andra klurigheter. Skönt när man är nöjd med sina spår .



I morse var vi tidigt uppe och det bar i väg till Vedema igen med hund, spårsele och kaffefika.

Molly gick ett osnitslat spår som Eva, en av våra kursledare och viltspårsdomare hade lagt. Det är härligt att se Molly jobba i spåret, hon är hela tiden så glad och alert och det märks att hon tycker om att spåra. Inga hinder är jobbiga, de bara SKA  forceras för att nå fram till slutmålet.

Eva strödde idel lovord över henne vid genomgången, berömde hennes vilja och energi och sa att Mollys glädje smittade av sig till domaren. Hon gav henne 42 poäng, hon funderade även på ett HP. Molly är duktig och går ut i återgången och vinklar fint, hon slår bara en liten aning, men det ska en spaniel göra.

Vi är, som ni förstår, mycket nöjda med vår spårdag och kanske det är dags att ge sig ut och boka spår hos några andra domare.

Avslutar med några bilder på de två andra cockrarna som är med på Championkursen. Lilla Ester poserar för säkerhetsskull med sin rosett så att "alla" ska veta hon är SE Vch.




3 kommentarer:

  1. Är så avis på ert spårande både jag och Tindra. Hörde av Susanne att ni träffats igår. Jag är stolt uppfödare han klarade sitt anlag i går och idag slog han till på utställning och blev bästa hane. Han var min favvo i den kullen. Jag har faktiskt bokat in ett anlagsprov hos Eva och Kim för Lowa ska bli spännande att se. Kram

    SvaraRadera
  2. Så kul ni verkar ha i spåret! -Visst var det ett fantastiskt påskväder!

    SvaraRadera
  3. Fantastiskt väder och fantastiska hundar. kan inte bli bättre!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.