söndag 3 november 2013

Den Blå Planet .....


....ja, det heter så på danska, ligger vid Kastrup och är ett stort akvarium innehållande 4 miljoner liter saltvatten.
Det var ju höstlov i veckan som gick och därför for jag och barnbarnen till Köpenhamn en dag. De små på 1,5 och 3 år hade som väl är sina föräldrar med sig.


Det var ganska så mörkt och man fick treva sig fram så vi hade fullt sjå med att hålla koll på de små pojkarna så de inte försvann i folkmassan.

 
 




Där fanns kampfiskar, sjöhästar, sälar, pirayor och vanliga torskar samt spökliknande rockor som med loja slag sakta förflyttade sig.


Axel och Erik hade sådan tur att de träffade på bästa grannbarnen och tillsammans gick vi till den stora luftiga restaurangen och åt jättegoda laxmackor. Det fanns förstås fish and chips och vanliga sillmackor också.


När vi ätit slog tröttheten till och med sovande barn begav vi oss med Metron in till Ströget.


Där fanns mycket att titta på och en del butiker hade så smått börjat med julgrejor.




Vacker dukning i Royal Copenhagens porslinsbutik


När vi  provat mössor, skor och doftat på goda parfymer var det dags för fika på Café Norden. Samma dag vi var där "släpptes" Årets Julöl och jag såg några som satt och läppjade på det. I tidningen stod det att somliga drack till de ramlade omkull men av det såg vi inget.

 
Så började det skymma och det blev dags att ta sig hem till Sverige. Det går oerhört fort och smidigt med Öresundståget som passerar våra bostadsorter på sin väg upp till Göteborg.
 
Ja, det var en trevlig och gemytlig dag med mina älsklingar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.