fredag 8 november 2013

Operation



 
Molly är nyopererad!
 
I lördags upptäckte jag förhårdnader vid de två bakre juvren på högersidan. De vänstra opererades bort i september i fjol, vid det tillfället kunde man förnimma ovan nämnda knutor men de var så små och veterinären ville bara ta en juverrad år gången annars blir det svårt att få huden att räcka till då man syr igen operationssnitten.

Jag ringde veterinären i måndagsmorse, klockan 14 var vi där. Det togs blodprov (alldeles perfekta värden) och lungorna röntgades (inga metastaser) så vi bokade op-tid till på torsdagen eftersom jag skulle passa barnbarnen tisdag och onsdag. På kvällen blev Molly badad och dan därpå lämnades hon till Anki för trimning. Sen reste Matte bort över natten och på torsdagsmorgonen serverades ingen frukost :-(( Fy och usch en sådan vecka tycker Molly (och matte instämmer).


 Nu ligger hon här och smågnyr lite. Förmodligen molvärker det i såret men för övrigt tassar hon obehindrat omkring, äter med god aptit och dricker när tratten tillfälligt plockas av. Solen lyser skönt in i rummet och hon njuter nog lite också av värmen.
Fantastiskt hur en hund kan finna sig tillrätta med en tratt om huvudet! Hon har sovit gott hela natten bredvid matte som varit bussig och legat på en madrass på golvet på bottenvåningen (Molly får inte gå i trappor på 3 veckor).



Lite smärtstillande medikamenter. Sprutan skall ges i munnen, Molly var mycket skeptisk och ville inte medverka men tabletten slank snabbt ner tillsammans med leverpastej.


Ute skiner solen, det verkar vara fint höstväder, men här inne sitter vi och är konvalescenter. Tur vi har uterummet så man kommer närmare grönskan. Se så fint olivträden växer, de står nu inne dygnet runt och har det bra.

Nu önskar vi våra bloggvänner en trevlig helg med utställningar och roliga spår!

5 kommentarer:

  1. Men lilla hjärtat. Hoppas att allt nu går bra. Det är så oroligt med djuren när dom är sjuka. Vi var med lilla Missy hos veterinär idag. En förhårdnad vi hittat....men det visade sig vara en sår (sårskorpa) med en massa päls i och lite smuts....PUH. Så allt lugnt men visst blir man orolig. Ha en bra helg nu, kram från Maria

    SvaraRadera
  2. Lilla gumman!Men så skönt att där inte var några metastaser.

    SvaraRadera
  3. Skruttan!
    Skönt att hon är duktig med det som behövs, det gör det ju liiiite lättare att se eländesminerna.
    PUSS till henne från mig!

    SvaraRadera
  4. Nu kommer att få det toppen , kul att mina tips kanske blir användbara . Kolla in , det kommer mera :-))) Fy inte kul med sjuka fyrbenta familjemedlemmar, skönt att det verkar gå bra.
    Ha en fortsatt trevlig helg.
    kram Bittan

    SvaraRadera
  5. Uff, sånt skal en ikke oppdage... Skulle ønske jeg var svensk akkurat nå, det er så mye trøst når dere sier "Lilla Gumman" Alt blir nok riktig bra til slutt!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.