söndag 17 november 2013

Konvalecent



Här råder fortfarande sjukstuga men ute skiner solen och Molly har det nog lite trist där hon står och spanar ut genom altanfönstret.
 
Såret vill inte läka så bra som vi vill. Det vätskade sig så vi fick i onsdags uppsöka veterinären igen. De tog ett bakterieprov och skrev ut penicillin och mer värktabletter. I fredags såg jag att ett stygn gått upp och det satt något vitaktigt i såret. Trodde först det var var men det kommer inifrån. Hoppas det är en tråd från inre stygn och inte något kvarglömt operationsmateriel. Nu avvaktar vi tills i morgon då veterinären skulle ringa angående bakteriprovet.
 
Men, kan ni tänka er vad dyrt det var att göra ett återbesök på djurkliniken. Veterinären tog 300 kr för konsultation, 50 kronor för att hon rörde vid såret med en Tops som hon tog 50 kr i materielkostnad för och stoppade i ett rör som skickas iväg för odling som kostar 712,50. Sköterskan kom in och tvättade såret för 166 kronor + 50 kronor för klorhexidinet och tussen hon tvättade med. Totalt 1 328 kronor. Jag tror jag smäller av!

Vi har för själva operationen via försäkringen betalat 15 500 kronor och nu är Mollys försäkringspengar till fullo utnyttjade fram till 22 mars 2014 då ny period inleds :-(
 
Hon är försäkrad hos If sedan 2005 och då var det normala beloppet 20 000:- för en hund av hennes storlek och ras. Vi betalar en fast självrisk på 2 500:- och en premie som nu stigit till ca 2 500:-/ år. Nu har jag insett att 20 000 är väldigt lågt idag eftersom veterinärarvoden skjutit i höjden de senaste åren, men det går inte att nu teckna ny försäkring någon annanstans  med en så gammal hund. Försäkringsbeloppet sjunker nu också med 20%/år från och med 7 års ålder.
 
Vi ser fram emot ett snart tillfrisknande så vi åter kan vara ute i skog och mark där vi trivs som bäst.
 
Ha en fortsatt fin söndag!

7 kommentarer:

  1. Fortsätter hålla tummar!
    Ja, djurvård är verkligen vansinnigt dyr! Men lite är väl det också en påminnelse om vad även human-sjukvården egentligen kostar kanske.
    Inge vidare tröst det dock.
    Hoppas hon kan vara ute mer snart!

    SvaraRadera
  2. God bedring Molly! Jeg har Agria og betalte kun 950,- kroner for hele inngrepet og alle bildene som ble tatt av Ronja.

    SvaraRadera
  3. Hoppas hon repar sig snart! - Veterinäravgifterna är hutlösa!

    SvaraRadera
  4. Usch och fy då... Stackars er! Både 2- och 4 benta! Inte nog med att det är så himla jobbigt att se sin bästa vän sjuk, det är ju som du skriver, ruuuuuskigt dyrt också :/

    Vi håller tummar och tassar för att Molly ska bli helt frisk och "fit for fight" snarast möjligt!

    SvaraRadera
  5. Sjukt dyrt!!! Undra om det bli billigare om an tar med egen tops o bomullstuss ;)
    Hoppas det läker bra nu :)

    SvaraRadera
  6. Tänk vad dyrt det kan vara att va hund :-( Men vi hoppas att Molly kommer bli bra snart igen!
    Kram på dig Molly från Malte

    SvaraRadera
  7. Tack så jättemycket för hälsningen idag på min dag :)
    Hoppas vi får höra lite från er snart! Kram

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.