måndag 11 november 2013

Mårten



Herr Gås flaxar förnöjt med vingarna, det har varit Mårtensafton men för honom leker livet fortfarande.
 
Helgen som gick är en "stor" helg hos oss i Skåne för då serveras det fågel med goda tillbehör såsom brysselkål, katrinplommon, gelé, äppelmos, kokt potatis och god sås. Till förrätt bjuds svartsoppa och som avslut är det skånsk äpplakaga med vaniljsås som står på bordet. Lions Club bjuder på gås och serverar de gamla på hemmen, skolbarnen får kyckling och lite extra festligt i matsalen och vi andra äter det som smakar oss bäst.


Lite ur led är dock tiden denna höst. Idag har vi 9 grader varmt och strålande solsken. Eftersom Molly skall hållas i stillhet blir det inga promenader för oss. Men är man som jag van att vara ute och röra på sig, fick det idag bli en cykeltur längs kusten. Solen står lågt och bländar en i ögonen. I bakgrunden skymtar Kullabergs karakteristiska siluett och sjöfåglarna snattrar i vassen.


När jag kom hem fick Molly komma ut en runda i trädgården och där fann vi blommande självsådda penséer i buskagen. Molly hade mycket spring i benen och fick lockas in med godis eftersom hon helst av allt ville ut från tomten och iväg på "äventyr". Sådant får dock vänta ett tag till. Såret ser fortfarande svullet ut och det vätskar lite från det.

1 kommentar:

  1. Så fina bilder. Och hoppas nu att allt läker som det ska så hon får springa snart igen.
    Önskar dig nu en fin fin vecka, kram från Maria

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.