tisdag 24 april 2012

Gräsmatta - Hund :-(

Det börjar grönska ute, gräset ändrar färg från vinterbrunt till grönt och nu ser man verkligen att i denna trädgård bor det en hund:-(


På husets baksida och med utgång via en altandörr har vi vår mysigaste del av tomten. På sommaren är det helt insynskyddat och utom hörhåll från grannar. Den delen av tomten är också helt inhägnad så där kan Molly springa omkring som hon vill.


Under vintern har jag varit bekväm och låtit henne gå ut själv både morgon och kväll för att uträtta sina behov istället för att, som jag tidigare alltid gjort, rasta henne i koppel på allmän plats. Inte alla morgnar, men bra många under denna vinter. Gräsmattan ser nu därför ut som den gör:-((
Det blir till att kratta bort dött gräs, toppdressa och så i nytt samt hoppas att det växer så det blir snyggt igen. Folk som inte har hund tycker det ser lite äckligt ut med alla kissfläckar.

Vi har inga rabatter i den här delen av trädgården - inte så många på den andra delen heller - men en liten plantering och en porlande fontän har vi. Det är så rogivande med vattenplask.


För att inte Molly skall smutsa ner sig och våra golv har vi täckt jorden med pinjebark. Kan verkligen rekommenderas - snyggt till växter, håller ogräs borta och marken fuktig.


Oj vad pionerna har skjutit i höjden de två senaste dagarna då vi haft 15 grader varmt!


Det här är vildäppelträd som vi passerar på "morgonrundan", de har också insett att det nu är tid att blomma i vårvärmen. Det ser ut som bomullstussar på lite avstånd.


Avslutar med en bild från idag, jag ville ha liggande Molly i "vitsippshavet" men precis som hon intagit positionen uppenbarade sig en ekorre i en trädtopp strax framför. Oj så intressant!

5 kommentarer:

  1. Vi har pinjebark på framsidan...mycket praktiskt MEN freija och Zamantha är helt galna i barken och försöker sno en bit varje gång vi går förbi...mycket gott verkar det som

    SvaraRadera
  2. Härliga vårbilder!
    Hög igenkänningsfaktor på gräsmattan.

    SvaraRadera
  3. Den där gräsmattan känner vi igen....vår är precis lika fläckig!!
    Jättehärliga bilder från er fina trädgård och promenad.
    Vov från grabbarna boys!

    SvaraRadera
  4. Fina trädgårdsbilder! Pion är mattes favvoblomma. Trevlig söndag! Colliekramar

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.