måndag 2 april 2012

aprilväder

Idag har vi haft väldigt omväxlande väder - riktigt aprilväder - med både yrande snöflingor och stundtals fint och soligt väder.
Vi behövde komma ut och hundarna måste ha sin dagliga dos med motion så vi beslöt följa i Lergökens spår på vår skogspromenad.


Vår lilla stad kallas Lergökastan och lergöken används som symbol i många sammanhang. Vi har bl a också en lergöksorkester som spelar på torget på lördagarna under sommaren, de har till och med uppträtt under Allsången på Skansen där de fick stor uppmärksamhet av Anders Lundin. Förr fanns det flera tegelbruk på orten och i torsdags på Antikrundan i TV fanns ett krus härifrån som blev bedömt.


Först gick vi på timmervägen som är lång, rak och ganska så enformig,  men det fanns mycket att lukta på och massor av stigar som korsar.


Rätt vad det var dök det upp en hund framför oss. Den ville nog gärna kommit bort till oss för att hälsa men tack och lov gjorde den inte det. Den var både stor och livlig och jag tycker inte hundarna behöver hälsa på varnadra stup i ett. Vi har våra kompisar som vi hälsar på - alla andra går vi gärna förbi, dock med en vänlig nick ägarna emellan.


Det fanns mycket spännande att lukta på. Molly är specialist på att omsorgsfullt nosa då vi är ute och går och det tar ibland en evinnerlig tid att komma fram till slutmålet. Hilma travar raskt framåt men måste ju då och då vända tillbaka för att kolla vad Molly sysslar med.





Dyker det upp en bänk på vägen måste man hoppa upp på den eftersom det då vankas en godis.



Hilma får tyvärr ingen gottebit eftersom hon är satt på bantning. Hon väger 7,8 kg och det är 13 hg för mycket. Hennes matte tycker hon kan banta genom att få mindre portioner mat - hon har fått alldeles för mycket, de har toppat ett dl-mått med högenergifoder och det har blivit alltför bra för den lilla damen. 
Hilma lämnades till oss i fredags och på lördagsmorgonen var jag på Veterinärhuset och fick råd och hjälp med nytt foder till henne. Hon äter nu 95 gr Prescription r/d per dag och kommer att inom 12 veckor väga 6,5 kg vilket är perfekt för henne. Jag har tidigare bantat Molly med hjälp av det fodret  och fick snabbt ett bra resultat. Hilma är 4 år och vill inte se ut som en stoppad korv:-((  Hon äter det nya fodret med stor glädje, skönt.

Det var lite om vår måndag, i morgon är det jympadags sen måste jag fixa till lite påskfint här hemma. Trist att vårvärmen kom av sig.
Vi hörs!


3 kommentarer:

  1. Sådant väder har det varit här också idag. Ibland skiner solen jätte mycket och sen rätt som det är har det snöat.
    Men ni ser ut att ha haft det härligt i alla fall :-) Molly hon är så fin!

    SvaraRadera
  2. Samma väder här!
    Så skönt för Hilma att tappa lite vikt med mat som hon gillar.
    Här får Jacki specialmat efter att blivit jättedålig av smärtlindrande medicin. Nu hoppas vi att hon kan börja få behålla maten. Finns mat för allt även för våra älskade hundar

    SvaraRadera
  3. Låter som en härlig promenad. Det där med vikten kan vara lite svårt ibland. Jag har lätt att bli lite rund om magen och matte har bytt ut min mat mot en light-variant och det ger faktiskt resultat. Hilda äter superstora portioner men är smal och tjusig ändå ... men så är hon också mycket mer aktiv än mig. Hon är ett riktigt muskelberg. Glad Påsk!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.