fredag 20 januari 2012

Läget

Tänkte det var dags att lämna en lägesrapport angående Molly's nos- och öronbesvär.

Hon skulle ju äta cortison endast i 2 dagar och om hon inte visade tecken på besvär därefter, behövdes det inte fler tabletter. Vi fick ju också örondroppar (Surolan vet) utskrivna som vi skulle använda i 7 dagar och därefter göra ett återbesök hos veterinären.

Och i dag var det alltså dags att få öronen kollade. De var fina i färgen (vitrosa) och inte svullna men längst in i det vänstra var det fortfarande lite "gojs" som vi nu fått Cerumaural, ett slags öronrensmedel, som vi skall använda varannan dag i 2 veckor. Naturligtvis återbesök då för kontroll om det hjälpt, annars blir det sövning och spolning hos veterinären.

Molly är pigg och glad som vanligt, tycks inte vara besvärad av sitt öra, men vi vill ju inte hon skall ha gegga längst in som när som helst kan bli grogrund för bakterier och därpå följande smärta. Vi fullföljer därför veterinärens rekommendationer och jobbar på med behandling hemma.



Efter veterinärbesöket gick vi till Hembygdsparken i det härlig "vår-vädret". Fåglarna kvittrade i snåren och vi mötte många flanörer både med och utan hund.



Först stannade vi till vid fårhagen, Molly var nyfiken men samtidigt lite avvaktande och de fick sig en lätt utskällning för säkerhets skull.



Då var det lite lugnare hos hönsen, de är ju inte så stora som fåren så man behöver ju inte "gaska" upp sig för dom.



Vi har fått ett nyförvärv i parken, den 20 år gamla åsnan Lillan, som i sommar skall tillhandahållas för ridning åt småbarnen. Det blir nog en kul attraktion!


När vi kom hem gick vi en runda i trädgården - och se - vintergäcken stack nyfiket upp sin gula små huvud bland visset gräs och gamla löv. Nog kan vi se fram emot en vår i år också.


Eftersom vi inte haft någon nämnvärd frost att tala om hittills denna vinter, så står krukan med ljung och lite grönt fortfarande fin vid ytterdörren. SMHI har "spått" lite kallare väder i nästa vecka så jag får nog dra in den under tak och hoppas den klarar sig tills det blir dags för penséer.



Det var allt för denna gången, önskar nu er alla en härlig helg!

8 kommentarer:

  1. Det är bra, Molly, att öronen blir bra igen! För du har så snygga öron. Du har ju varit i en attans djurpark idag! Kul! Några blommor i trädgården , det kan jag inte hitta hur jag än letar. Snyggt hos dig!

    SvaraRadera
  2. Så bra hon är på bättring Molly! Ha en bra helg

    SvaraRadera
  3. Tur att det går åt rätt håll! Både med Molly och med våren!

    SvaraRadera
  4. Näsum har ett öronpuder som de själva tillverkar som är jättebra att använda i förebyggande syfte. Bara ett tips. Härlig helg på er

    SvaraRadera
  5. Skönt att höra att hon är pigg igen Molly!!

    SvaraRadera
  6. Härligt att hon inte är besvärad. Åsnan väcker nostalgiska barndomsminnen....barbackaritter på åsnan Lisa hörde till min vardag.

    SvaraRadera
  7. Vad skönt att det bättrar sig!
    Här har vi "tampats" med Js gammelöron o apotekets rens, fungerar gott även om det krävt en del pyssel.
    A hälsar får är JÄTTELÄSKIGA!!! Akta dig:)
    Matten tycker åsnan är supersöt!
    PUSS Molly!
    SV J har sina idéer... Och gäller det godis så...:)

    SvaraRadera
  8. Å vad skönt å Läsa att det är lite bättre med Molly! Hoppas den nya medicinen tar det.
    Många härliga bilder blev det på er promenad.
    Käns lite konstigt med snö nu när vår blommorna börjar titta fram.
    En fortsatt trevlig helg.

    // Ricco & Alfons & Towe

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.