tisdag 1 mars 2011

Vårvinter

Dagens datum innebär att man nu kan se slutet på vintern. Det är ljust då vi vaknar och ännu inte riktigt mörkt då vi äter middag. Fåglarna kvittrar det där alldeles speciella härliga vår-ljudet, katterna smyger omkring och lax-fiskegubbarna står på rad längs å-kanten med fiskespöna saluterande i luften. Det är laxpremiär den 1 mars och även om det är aningen för kallt för att fiskarna ska nappa så står ändå gubbarna där och försöker få något på kroken. Men det är ju som med alla annan fritidsaktivitet, att det är "kringprocedurerna" som är roligast. Grilloset låg som en röksky över ån och skratten ekade.


Vi blev riktigt rädda i morse då vi var ute på första kissrundan eftersom ett skott small av. Men det var klarsignalen att nu var kl 8 och fisket kunde få börja.


Vi börjar också att längta tills våran aktivitet börjar, dvs viltspåra. Molly tycker det är roligt och jag också så vi fortsätter att gå spår även i år. Vi har inte själva tillgång till skog där vi fritt kan bloda utan är hänvisade till att boka hos domare/markägare.Väldigt många spårar ju bara tills de fått sitt championat, men tycker man det är kul så vill man fortsätta och se hur hunden kan utveckla sin kunskap.

För övrigt är det lite bloggtorka här som på så många andra ställen.Vädret och årstiden bjuder ju inte in till speciellt många aktiviteter. Men i lördags var jag "sällskapsdam" till 2 vänner som ställde ut i Hässleholm.


Roligt att stiga upp i ottan, fixa matsäck och åka iväg för att träffa likasinnade. Det var valputställning med 19 anmälda cockrar. För övrigt var det ca 400 hundar som visades den dagen och det var rejält trångt runt ringarna. Alla hundar var jätteduktiga och uppförde sig fint, de är ju trots allt valpar men inget gläfs, skäll eller annat hyss. De var tagna av stundens allvar men en och annan kisspöl blev det ju dock.

Här ser vi lilla Hulda-Johanna.

Här är en syskongrupp med ulliga gulliga valpar.

3 kommentarer:

  1. Fina valpar! som jag känner igen.
    Våren ja, hoppas verkligen den vill komma nu.
    Här längtar vi efter barmark så vi kan lägga lite spår.

    SvaraRadera
  2. Tänkte på det under morgonpromenaden. Jag hade tagit varma vintermössan som var alldeles för varm idag och fåglarna kvittrade det kändes verkligen som vår i luften=)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.