söndag 27 mars 2011

Koltrasten sjunger

Finns det något underbarare, än att efter en lång vinter, höra koltrastens första försiktiga kvittrande?
Det var precis vad vi hörde i kväll vid 19.30-tiden då vi gick ut en liten sväng. På vintern går vi aldrig ut på kvällen annat än i trädgården, men så fort våren kommer och det är lite ljusare så måste man bara ut.


Nu slår nya blommor ut alltmer dag efter dag. Jag såg att scillorna också var på gång och grannen berättade att de hade vitsippor som stack upp ur löven. Härligt :-)

Som jag kanske berättat tidigare så bor vi inte långt från Brukshundklubben och där pågick agilitytävlingar idag. Det var ett väldigt skällande som hördes över hela grannskapet så vi var tvugna att gå dit för att kolla. Oj, vad kul de verkade ha då de rusade banan runt i snabb fart - alla utom en shetland sheepdog som tog det väldigt lugnt. Han gick slalomen i sakta mak, stannade inne i tunneln så matten fick ropa ut honom därifrån, sen kissade han innan han tog de 2 sista hindren. Det var en gymnasie-tjej som hade hela tävlingsupplägget som ett projektarbete i skolan. Tänk vad kul att få göra något som verkligen engagerar och vad mycket nyttigheter hon får lära sig på vägen. Verkligen mycket att tänka på då man skall anordna en sådan "grej" som en seriös hundtävling. Fullt med deltagare verkade det också vara. Roligt för henne.

Vi var på klubbområdet för några dagar sedan och "lekte" lite med grejerna. Hoppa över hinder går jättelätt, men det där med att hoppa genom däcket kan vi inte lösa.




.

Molly har mest att göra med att kolla på marken runt ställningen eftersom det oftast  ligger godis där som folk tappat i sin iver att få hunden genom däcket


Nu väntar en ny strålande dag i morgon så det börjar bli dags att avsluta denna.

1 kommentar:

  1. Underbart att våren är här! (Även om vi har haft ett litet bakslag idag...)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.