onsdag 16 mars 2011

Solenergi ....

.....sätter fart på trötta och uttråkade vintersjälar och får dessa att tina upp.
För visst är det väl så, att då solen lyser får man lust att ta i tu med en massa saker som man mycket väl kunde ha gjort de där mulna och trista dagarna. Men nä, då bara masar man omkring och har ingen lust. Idag har jag dammsugit, tvättat, putsat några fönster, varit på qigong, rengjort ugnen samt varit ute på promenad i 2 timmar tillsammans med Rex och hans Matte.


Vi gick ner till havet och gick längs den förhatliga järnvägen. Det kom ett par tåg som fick sig en ordentlig utskällning. Först tittade Rex lite undrande på Molly då hon "bar sig åt" men sen på slutet stämde han in i kampsången mot tåget. Hoppas bara han inte lägger sig till med Molly-beteendet då han går här nästa gång.





Svårt att klä sig lagom så här års. Är man inne tror man att det är jättevarmt ute. Så sticker man ut nosen och kollar och känner att det minsann är ganska så kyligt i vinden och då åker vinterdressen på. Efter en stunds promenad med solen i ansiktet och vinden i ryggen är man så varm så varm och går där med mössa och vantar i handen, jackan uppknäppt och halsduken löst fladdrande.

När vi kom hem gick jag en runda i min och grannens trädgården och kollade in växtligheten.

Trollhassel


Vintergäck


Snödroppar

2 kommentarer:

  1. Oj så flitig du är men håller med om att det finns en tendens att skjuta upp här med=) vilka härliga vårbilder från trädgården. Kram Carina

    SvaraRadera
  2. Visst gör solen underverk! Och det syns ju i din trädgård - underbart!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.