lördag 19 februari 2011

Tåget kommer............

Idag har vi en alldeles underbar dag, vindstilla, någon minusgrad och en strålande sol. Vi åkte ner till havet och gick på strandpromenaden och njöt.





Det är så skönt att gå där, men det finns ett för Molly stort problem och det är att Västkustbanan går utmed hela promenadvägen. Tågen kommer ganska så ofta och alltid i full fart och Molly blir vild och galen, skäller och vill jaga tåget.



När det väl försvunnit kan hon inte rikitgt koppla av utan går och lyssnar efter nästa tåg.











Ibland kommer det flera på kort tid medan det andra gånger då vi går där kommer det bara något enstaka. När/om tunneln genom Hallandsåsen blir klar skall det visst passera ett 20-tal tåg/timme. Usch, ofattbart att inte järnvägen drogs om och placerades utanför tättbebyggt område. Detta har varit en stor politisk diskussion i åratal med massor av protestaktioner men det var enklast och billigast att bygga ut det befintliga spåret trots att det går genom en av de vackraste områdena i kommunen.

Det var massor av andra hundar som var ute med sina mattar och hussar, somliga var iklädda värmande täcken men det behövdes sannerligen inte i idag. Jag var riktigt varm i dunjackan och fick knäppa upp lite. Vi lekte "hitta mattes vante" i buskarna och det gick bra trots alla goda kanindofter som fanns.

Då vi kom hem blev det fika i uterummet.

Måste visa några bilder jag tog i går då jag gick en runda i trädgården. Ute var det mulet och isande vind men se vad som stack upp i rabatten.




Det känns inte riktigt rätt att visa sådanahär bilder för Barbro uppe i Sundsvall som är trött och ledsen på vintern och all den snö som dom har. Kika in på Tedsams blogg så kan ni själv se hur de har det.

2 kommentarer:

  1. Attans dumma tåg, det kan vi hålla vi med om.
    Här har vi Abbe som blir lite "tokig" när han hör när bommarna gå ner.
    Då ska man springa tycker han.
    Tåget bryr han dock sig inte så mycket om, som tur väl är.
    Underbara bilder från er dag.
    Vov o kram!

    SvaraRadera
  2. Stackars Molly som blir så stressad av tågen. Måste vara jobbigt som hund att inte förstå oljuden. Nanna avskyr ambulanser - sätter igång att yla när de har passerat. Som tur är sker det inte ofta.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.