fredag 11 oktober 2013

Varför.....

..... är det så mycket röda löv i år?



En hypotes är att det röda fungerar som ett solskydd, så att träden hinner ta hand om näringen innan bladen faller av. Men det är ovanligt mycket rött just i år.

Hej förresten, det är längesen sist
 
men det blir bara inte av att sätt sig ner och blogga. Tiden finns, men jag tycker vi har skrivit och fotograferat det vi gör i tidigare inlägg förr om åren, men allt är bara bra hos oss. Molly är pigg som en mört, piggare än vanligt tycker jag, kanske beror det på att vi bytt foder. I våras linkade hon lite då vi var ute på promenad och jag funderade på att tillsätta glukosamin i fodret. Hos veterinären, där vi handlar, rekommenderade de att byta till j/d Mobility. Och hon har verkligen blivit rörlig, ibland kan man knappast få stopp på henne, hon far in bland buskar och småträd, flexilinan snor in sig och Matte får extra motion med många skutt, böjningar och knixande i skogen.




I onsdags gick vi längs ån in mot stan och det var tur att kameran för en gångs skull fanns med i fickan. Maken till vackert sceneri får man leta efter. Bäst att njuta nu för snart väntar den långa tråkiga skånska vintern.








 - "Skynda dig Matte, här har vi aldrig gått förut och här finns spännande dofter"

Molly hittade en gammal raserad trappa som hon naturligtvis skulle klättra upp för. Den var både murken och hal men upp kom jag i alla fall.




På toppen av kullen väntade några läskiga trädrötter. Man riktigt kan ser hur de skräckslaget klamrar sig fast i underlaget.

 
En koll i ån också sen var det dags att gå hem.
Nu önskar vi er en trevlig oktoberhelg!
Hej då.

1 kommentar:

  1. Det er så kos og få et lite innblikk i andres hverdagsliv med hunder... særlig om de slenger på noen bilder ;) Kos dere videre i høsten og hilse alle kjente !

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.