söndag 30 juni 2013

Hundväder.....

är det verkligen i dag ... eller inte. Det regnar och blåser och man måste tvinga ut de stackars vovvarna. De, ja vi passar Hilma denna veckan då hennes husse och matte är upptagna där hemma med annat. Molly och Hilma ligger här hos mig och snarkar så det står härliga till. Jag tror också att jag efter "bloggandet" skall "vila middag". Ganska så skönt att ligga på soffa i uterummet och lyssna på sommarpratarna i P1. Så får det bli!

Förra veckan var jag i Lund och hälsade på barnbaren. Axel hade sommarlov från Dagis och vi fick några härliga dagar tillsammans.

 Här är Axel och möter farmor på stationen. Ser nästan ut som om han skall hälsa fint med mössan i hand :-)


Vi gick en liten sväng på stan. Lund är en sådan trevlig liten stad, nästan mer småstadskänsla där än hemma i lilla Ängelholm. Här pausar vi utanför Konfektyraffären där Axel, dagen till ära, fick en liten klubba av farmor. Affären var sådär mysigt gammaldags med hemgjorda praliner och det doftade himmelskt gott därinne.


Vi beslöt handla med oss hem sushi till kvällsmat. Svårt att välja bland alla olika sorter så vi tog lite av varje. Jättegott tyckte även Axel som gillar lax.


Dagen därpå regnade det och vi fick roa oss inomhus med att måla och "baka lera". Det var jätteroligt till en början och Axel förfärdigade flera fina konstverk men sen övergick det till att måla händer och då blev det kladdigt.


Erik fascinerades av lera och tryckte med lite hjälp ut långa ormar ur "maskinen".



Efter "saneringen" som tog nästan lika lång tid som leken, fikade vi på punchrulle. Axel spretar fint med lillfingret då han äter "gofikan".


Dagen därpå lyste solen och då blev det lek utomhus istället. Lite enklare att vara barnpassare i solsken :-)
 
Molly glad över att ha sin  matte hemma igen och vet ni vad; det verkar nästan som om regnet håller på att upphöra för det ljusnar lite i molntäcket. Det blir till att välja soffan eller promenad. Hmmmm. Gissa vad jag tar?

Tjingeling för idag!

3 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder och visst är det skönt när man kan vara utomhus när man ska ha hand om barnbarnen! Regniga dagar kräver mycket sysselsättning! Man undrar ju hur man gjorde förr när det inte fanns TV och DVD, för även en farmor/mormor behöver ju en liten vilostund ibland.
    Någon sommarvärme har vi inte här vid Sydkusten och visst är det lite trist att se att badstränderna är tomma den 1 juli!
    Ha det gott!
    M.E (Melodys matte)

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga bilder du delar med dig av! Den där cykelturen är jag lite avundsjuk på, det ser så härligt ut. Kul att du börjat blogga igen. :)

    SvaraRadera
  3. Tack för grattisinlägget :)
    Kul att höra ifrån dig, är själv väldigt dålig på inlägg tyvärr :(
    Vilka söta barnbarn, visst är det härligt med de små liven ? Både tvåbenta och fyrbenta :)
    /Carola

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.