onsdag 5 september 2012

Plåstret borta


Molly på klipporna utanför Grebbestad för 2 veckor sedan

Idag har vi varit på återbesök hos veterinären eftersom det 20 cm långa plåstret skulle bort. Aldrig i min vildaste fantasi kunde jag tro att det skulle gå så lätt. Hade inbillat mig att hon skulle ha lugnande spruta eller dylikt för att någon skulle få komma i närheten av operationssåret. Sköterskan pillade bort det lite i taget och vi kunde nu se hur mycket av juverraden som var borta. Såret såg fint ut, kanske lite vätskande på ett ställe men annars så....

Nu får hon passas noga så hon inte kliar sig på magen med baktassarna. Vi blev rekommenderade att köpa en kortärmad T-shirt i storlek till en 7-åring (!) sprätta upp den i sidsömmarna en bit och sen knyta ihop den om bakbenen. Nja... det blev lite klumpigt, så husse som är en uppfinningarnas man, kom på att vi syr ihop den igen men bara längst ner så får vi ju hål för bakbenen. I morgon skall vi modifiera den lite till genom att ta in den lite under magen men annars fungerar den jättefint.

Vi prövade också att sätta små barnstrumpor på baktassarna men de ramlade av trots någon slags djurtejp som en väninna kom med och som skulle viras runt strumporna och tassarna.

Ja, ett sånt besvär man har - men så är Molly oss också väldigt kär och vi vill göra allt vi kan för att underlätta hennes bättring.

7 kommentarer:

  1. Heja Molly! Nu är du snart på banan igen!

    SvaraRadera
  2. Så skönt att det gick lätt att ta bort. Hoppas nu att det läker fint :)
    ps Grebbestad är så mysigt tycker jag.

    SvaraRadera
  3. Rena modevisningen hemma hos er då!;D Låter som det går alldeles utmärkt det där.
    (Och min erfarenhet är att sår ALLTID ser värre ut i fantasin;D)

    SvaraRadera
  4. Man gör ju allt och lite till för sina små!!
    på Snälla Helen kan du inte ta bort att man måste ha ordverifiering när man kommenterar.Håller på att bli tokig på den gäller inte bara din blogg=) Ds

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du för att du gjorde mig uppmärksam på att jag hade ordverifiering. Har för mig att jag kollade för några månader sedan och då fanns det inte hos mig. Blogger har ju ändrats så kanske följde det automatiskt med en ordverif då.

      Kram
      Ps Tack för all omtänksamhet vad gäller Molly.

      Radera
  5. Så skönt att det går framåt för Molly!

    SvaraRadera
  6. Nu testar jag om ordverifieringen är borta. visste helt enkelt inte att jag hade detta dumma påfund :-(

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.