tisdag 4 september 2012

1 dygn efter

operationen mår Molly oförskämt bra! Hon får en smärtlindrande och infektionshämmande tablett 2 gånger dagligen och verkar nu i kväll inte ha ont.

Under natten har hon gnällt en hel del men det är nog mest tratten som irriterar. Kanske stramar det i såret och då är det svårt att hitta en skön liggställning.

Vi försöker låta henne gå utan tratt så mycket som möjligt, det blir att sitta i soffan och läsa och ha hunden intill sig. Hon hoppade själv upp i soffan i uterummet då vi förmiddagsfikade, säg vilken människa hade gjort en sådan prestation ett dygn efter en stor operation. Hon har till och med jagat rönnbärsberusade koltrastar i trädgården och skällt ut dom ordentligt :-)


Efter maten brukar hon få en liten tuggpinne som helst skall ätas ute på samma ställe på gräset varje dag - så även idag.

Imorgon skall plåstret hon har på magen tas bort. Veterinären skall som tur är ta det. Tänk själv - lossa ett plåster som är fastklistrat i en massa hår. Sedan blir det för matte att tvätta såret varje dag och kolla så det läker fint. Stygnen skall sitta åtminstone i 10 dagar.

Det var allt från oss för idag. Godnatt!

6 kommentarer:

  1. Duktiga tjejen!
    Fyllon i trädgården vill väl ingen ha:)
    Går bra det där ska ni se. Skönt när hunden "samarbetar" med humöret, ger nog bättre läkning.
    PUSS till konvalecenten!

    SvaraRadera
  2. Så skönt att Molly redan är så pigg!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Håper det bare går godt framover, god bedring! Det er så trist når de ikke er helt på topp...

    SvaraRadera
  4. Var inte ute på nätet igår och blev så orolig när jag läste. Men vad skönt att allt ännu ¨å länge har gått bra och att du troligtvis upptäckte dem i tid. Nu håller vi alla tummar och tassar. Stor KRAM till er båda

    SvaraRadera
  5. Susann, Anton o Victor5 september 2012 kl. 19:34

    Så skönt att alltgått bra. Har inte varit inne och läst bloggar på en evighet, så mycket har hänt som jag inte har en aning om. Krya på lilla Molly och kram till matte.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.