torsdag 15 mars 2012

Premiär

Idag klockan 13 var det bokat ett viltspår för Molly hos Ingela Nilsson som har sina spårmarker på Söderåsen. Det var lite extra "pirrigt" eftersom det numera är helt nya spårregler. Skulle Molly klara att tänka om och själv ta an spåret helt utan anvisning av matte?

Klart hon gjorde!!!!!!



Hon fick ett upptagningsområde på 25x25 meter markerat och i denna s.k ruta skulle hon självständigt finna spårstarten. Hon kollade runt lite men hittade ganska så snabbt spårstarten och sen bar det iväg. Dessvärre gick spåret efter bara några meter rakt genom ett björnbärssnår som hon givetvis fastnade i med sina öron och bröstbehäng. Jag ryckte loss henne men hon ville inte spåra framåt genom snåret igen. Lyckligtvis kom hon snabbt på att det gick att springa runt och vi kunde fortsätta.

Hej och hå vad det gick undan, hon tvekade aldrig men var noga med att kolla av i vinklarna med s.k ringning. Det var verkligen omväxlande terräng med mycket sly som linan snodde in sig i. Matte fick jobba hårt och kepsen for av i buskagen. Nästa gång matte spårar med keps får hon ha hakrem så hon får mössan med hem. Nu var domaren så snäll att hon plockade upp den utefter spåret för matte och Molly hade inte tid med sådana stopp:-))

Spårtiden var 17 minuter och vi fick ett förstapris!!!

Med på dagens utflykt var Anki med sin lille Egon (Occis Reach For Me) som ännu inte fyllt 1 år. Detta var hans andra spår och han var också jätteduktig och fick ett förstapris.


Båda hade samma förutsättningar med dold spårstart. Vi resonerade på ditvägen om vem som hade det knepigast. Egon, som inte är van spårare och kanske inte riktigt visst vad som var på gång  kanske han skulle tro det var skogspromenad eller dyl som gällde. Molly däremot, som varit van att matte visat var spåret börjar kunde kanske bli förvirrad och undra när skall vi börja spåra.

Som väl var löste sig det av sig själv. Tänk vad våra cockrar är kloka!!!!!

PS Måste tillägga att före oss startade en Rodesian Ridgeback men hon klarade inte av att självständigt ta sig an spåret. Tala om att vi då blev nervösa och tänkte att det här är nog jättesvårt.

8 kommentarer:

  1. Grattis!!! Vad duktiga ni är och så kul det måste vara för hundarna!

    SvaraRadera
  2. Klart ni blev nervösa när hunden före inte fixade det.
    Men ni är ju så duktiga
    GRATTIS!!!!

    SvaraRadera
  3. Så duktiga ni jättegrattis!!!!! Tycker det är så synd att vi missar spårtävlingen tror Tindra tycker det är ännu tråkigare. Det kliar av lust i hela kroppen när jag läser om era ravader. Sen måste jag tillägga att ni är jättefina på kortet. Kram

    SvaraRadera
  4. Grattis!! Klart Molly fixar öppen spårstart. Snart börjar spårkurserna på Vedema igen. Ska bli spännande att se hur Victor klarar det.:-)

    SvaraRadera
  5. GRATTIS!!! vi börjar vår första kurs sista mars och är så laddade :)

    SvaraRadera
  6. Duktiga Molly! :) Men cockrarna är säkra spårhundar... Grattis till 1:a priset! :)

    SvaraRadera
  7. Grattis, vad roligt ochvad bra av den lille med som bara är året. Rekommenderar du att de som gått spårkurs, går ny fortsättningskurs utifrån de nya reglerna ? Vi har en cocker-kille , Elon, som lärt efter det gamla, men endast har gjort ett prov. Han har klarat anlagsprovet, men man blir ju lite orolig för om han skulle klara att ta upp spåret. Fungerar det som vanligt annars i övrigt ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker absolut ni skall gå en fortsättningskurs och speciellt nu med de nya reglerna. Det är alltid roligt att gå kurs och man lär sig göra rätt från början.
      Ha en trevlig Stockholmsresa och lycka till med spårandet!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.