söndag 23 oktober 2011

Söndagsutflykt

Redan igår, då vi hörde på väderleksrapporten att söndagen skulle bli fin, bestämde vi oss för att åka till Hovs Hallar som ligger lägst ut på Bjärehalvön.




Naturen är storslagen och väldigt dramatisk med tvärbranta stup på 15-20 meter. Man kan välja att gå högt uppe på heden eller att ta sig ner längs steniga stigar till vattnet.





Vi valde att först gå på heden för att njuta av utsikten mot havet. "Kreaturen" som brukar sommarbeta där, hade som väl var tagits in för vintern, men lämnat åtskilliga visitkort efter sig.



Husse hade fasligt sjå med att hålla koll på vad Molly gjorde. Ni vet själva hur snabbt dom (hundarna alltså) kan kasta sig i en läbbig hög - efteråt luktar de inte parfym precis men brukar vara väldigt nöjda med sig själva. Men husse skötte sig med den äran och vi hade en ren hund med oss hem.



Här kollar vi förbipasserande hundar som fick springa lösa. Precis när Matte för en gångs skull, skulle vara med på bild, stötte de lösspringande upp en liten kanin som låg och tryckte i buskaget. Oj, vad Molly blev sugen på att ta upp jakten hon också. Som väl var hade jag koll på kopplet och kunde hålla henne kvar hos oss.


Det fanns många kaniner att jaga. Här sitter en liten en, som nästan är kamouflage färgad och går ton i ton med det vissna gräset.



Vilka lustiga formationer vatten kan åstadkomma! Det finns även stora klapperstens fält där ett flertal filminspelningar ägt rum. Bla spelades "Sjunde inseglet" in här. Mest känd är scenen där Max von Sydow spelar schack med djävulen. Andreés' ballongresa till Nordpolen fick också sin karaktär från Hovs Hallar.

Vi gick en härlig runda och var ute och njöt i flera timmar. Via små grusvägar tog vi oss till Kattvik.

Där hittade jag en gul liten björk som jag tänkte skulle passa som bakgrund till en höstbild på Molly.


Det är stört omöjligt att få henne att posera. För det mesta vänder hon ryggen till. Andra gånger springer hon fram till mig (och ur bild) då jag vill påkalla hennes uppmärksamhet för att få henne att titta i kameran. Tänkte att då husse var med skulle det vara lättare - men han vill bara traska vidare....

...och vi hängde med, och alldeles bakom en vägkrök dök hamnen i Kattvik upp!!!!


Här avslutade vi vår söndagspromenad med gott kaffe och kanelbulle!

5 kommentarer:

  1. Vilken härlig promenad. Blir helt "sjuk" så vackert det är. Helt underbart!

    SvaraRadera
  2. Alltså, nu kvicknade min matte till! Innan jag fanns vandrade hon Skåneleden och då bodde hon på Hovs Hallar, så hon har gått precis där. Och hon kommer mycket väl ihåg alla kossor som gick längs stranden där leden gick. Det var trettio grader varmt då och hon fick lov att doppa kepsen i sjön hela tiden för att inte förgås. Oj, vad vackert det vara där, säger hon.

    SvaraRadera
  3. Vilken fin promenad! Vad härligt det ser ut där med vattnet och de höga klipporna. Måste ju vara utmärkt miljöträning för hundar :)
    Men de där ko-blajjorna är ju mindre vackra..trots att hundarna gillar dom!

    Hälsningar Emma och Malte

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig promenad med kaniner o koskit!!
    Kan ju inte bli bättre i våra ögon!
    Vov från grabbarna boys!

    SvaraRadera
  5. Vilka vackra bilder och en sån makalös natur ni har att vandra i.
    Ulf

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.