söndag 2 oktober 2011

Oktobersommar



Denna helgen har det varit många oooh och aaaah följt av orden skönt och vackert! Vi har bara njutit och varit ute så mycket som möjligt. I går promenerade vi längs ån in till stan.



Änderna låg och gottade sig i solskenet, de iddes inte ens flytta på sig trots att Molly gick ganska nära. Konstigt nog har hon aldrig visat intresse för dem. Förmodligen för att de inte flyger och då kan man ju inte jaga.


Bron, som syns på bilden, är en fd järnvägsbro som sedan minst 50 år tillbaka är en gång- och cykelväg. Den vill stans politiker ändra till en bilväg. Bron i sig är kanske inte mycket att orda eller strida om, men området runt bron är en oas som vi absolut inte vill ha in biltrafik i. Det finns en bro med bred väg bara 300 m längre bort men för att komma till den måste trafiken knixa några rundor på stan och det tycker politikerna är dumt. Ängelholmarna har protesterat och i slutet av november blir det folkomröstning!!

"Rädda Pyttebro-området"



Idag har vi varit promenerat från Skepparkroken till Magnarp och Molly har givetvis badat.





Jag har ju tidigare nämnt att vi har en flera km lång sandstrand, men det är längre in i Skälderviken. Här ute är det bara sten i olika storlekar. Ett tag for folk hit för att plocka sten till sina trädgårdar - det är numera förbjudet. Man är så rädd om stenarna, de får absolut inte flyttas, så denna skylten är befogad. Nu har några naturligtvis inte kunnat låta bli att kasta på skylten förstås, en sådan knasig skylt inbjuder ju till bus!

Det var ganska så disigt ute till havs men på landbacken sken solen hela eftermiddagen i alla fall.


Några tar en sista tur med båten innan det är dags att ta upp inför vintern.
Tror ni man kan hoppas på fler sådanahär dagar framöver? Vi gör det i alla fall!!!!

3 kommentarer:

  1. Jag hoppas också! Det känns som riktig bonus med sommarvärme nu.
    -Så vacker Molly är på header-bilden - en riktig skönhet!

    SvaraRadera
  2. Vi tappade våran sommarvärme för länge sen. Hoppas ni får behålla eran ett tag till!

    SvaraRadera
  3. Härliga dagar man bara vill hålla kvar.så fin ni har där hos er.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.