lördag 15 oktober 2011

7:e spåret

Idag har vi gått årets 7:e och sista viltspår i öppenklass. Vädret var idealiskt för spårning, 10 grader, solsken och nästan ingen vind.


Vi hade bokat in oss hos Niklas Nilsson, en domare vi aldrig tidigare gått för. Spåret gick i omväxlande terräng och var 700 m långt. Det kändes att raksträckorna var långa, jag tyckte vi gick i evigheter innan hon vinklade första gången, men så länge domaren lufsade efter så hoppades jag att det var rätt. Hon gjorde ett jättebra arbete, ringade lite i återgången och i bloduppehållsvinkeln men jobbade på som bara den i den backiga terrängen.

Omdömet lyder: "En härlig tik med mycket driv i spårningen. Jobbar jättebra och målmedvetet"
Vi fick 42 poäng men inget HP eftersom inget störningsmoment inträffade. Hon stötte visserligen upp en fågel ur ett rissnår, men domaren ansåg inte det var tillräcklig störning för att motivera HP.

Helst skulle vi vilja träffa på ett gäng grisar i skogen - både dom och Molly skulle då förstås ignorera varandra.

Jag är nöjd med Mollys prestation både vad gäller idag och spårsäsongen som helhet. Hon har 42 poäng (=max) på 6 av spåren och 37 poäng på 1 (årets första). Där hade hon verkligen störning och det har domaren också noterat i omdömet "Hade 2 störmoment med älg- och rådjurskelettdelar men klarar själv att återgå till spåret. Mycket varmt och torrt" Om man nu får tycka något om domsluten, så tycker jag att där borde hon haft full pott + HP!

Efter avklarat spår gick vi en runda i den vackra naturen, vi kunde liksom inte få nog av den härliga höstdagen. Gäller att suga på karamellen för tids nog kommer andra dagar med regn och rusk.





Många härlig dofter och prassel i skogen fångar Mollys uppmärksamhet





Nu har vi bara ett dilemma; skall vi åka upp till Vänersborg för att deltaga i Cockerklubbens Viltspårmästerskap 2011? Förra året var det snö den 10 november och omöjligt att spåra. Vi måste ordna övernattning eftersom det kan vara halt väglag i november och det är minst 4 timmars resväg dit upp. Hur pigg är en hund på att spåra om man måste åka hemifrån innan 5 på morgonen, ligga i en bil i 5-6 timmar och vänta och sen samma resa i retur efter 20 minuters spårning? Vi har kollat stuguthyrare, men de har stängt för säsongen. Ett vandrarhem har öppet, men det är inte avsett för vinterbruk (mao kallt).  Ett annant vandrarhem verkar väl OK men ligger 4 mil från Boje-torpet.

Vi har några dagar till att tänka på saken.

Nu är det dags att ta plats i TV-soffan - om 10 minuter börjar ett underhållningsprogram på en tysk
kanal, det blir m a o "bompa bompa-musik i marschtakt"

.

7 kommentarer:

  1. Vad roligt att spåra!! Och vilka bra poäng hon fick, Molly :-)
    Vi tränar hårt här för att komma in på spårkurs till nästa höst!
    Ha en bra helg!

    SvaraRadera
  2. Grattis!!! Skogen känns välbekant tror jag eller?

    SvaraRadera
  3. Vilken undebar skog ni har!
    Jag har sökt lite för spårkurs åt Assar (som ju spontanspårar en hel del) men det verkar lite som att "Bor du i storsta'n så är du inte road av spår!".
    Trist! Men vi fortsätter kolla. Vill gärna bli lika superduktiga som ni:)
    PUSS till fröken!

    SvaraRadera
  4. Grattis! Den där resan till KM låter jobbig, tycker jag. I alla fall så här års.

    SvaraRadera
  5. Duktiga Molly!
    Idag har vi haft underbart väder här - jag har t o m sått morötter och salladslök för tidig vårskörd!

    SvaraRadera
  6. Tycker Molly är jätteduktig och vi säger grattis ! Elon gjorde sitt första prov igår, gick väl sådär, men han fick en 2:a. Står mer om det på deras blogg. Ha det bra.
    Hälsningar Elon och Linus matte

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.