måndag 11 juli 2011

Bjäbbig cykeltur och köksbestyr


Efter en långfrukost med tidningsläsning och kaffefika beslöt vi oss för en cykelrunda med Molly. Vädret var lite halvmulet, således perfekt för en svart hund att ut och cykla i.
Vi hann inte mer än ner till grindhålet förrän en lurvig antagonist dök upp. Molly snurrade i kopplet, stretade, drog och skällde som bara den och likadant gjorde den andra hunden.
Vi kom dock iväg och hann köra en liten bit då vi i en backe mötte en kvinna på cykel med vidhängande kärra innehållande två barn och som dessutom hade en hund kopplad vid styret. Vi bromsade in i rena förskräckelsen och tänkte hur skall detta sluta! Jo då, hon fixade det, men hunden ville nog snusa på Molly som sprattlade i sitt koppel.
Strax därpå kom ett par yngre tonåringar gående med en stor svart hund och givetvis skulle det bjäbbas där också. Ibland blir man osäker på om barn som är ute med en stor hund klarar av att hålla igen om hunden gör utfall. Det kan t o m vara så att hunden inte är deras, utan de bara lånat den för det är kul att gå ut och gå.
Nästa möte var en terrier som satt med matte och väntade på bussen. Bjäbb, bjäbb från bägge håll. Jag fattar inte varför Molly var så uppjagad och skällde på alla idag :-((
Vi var inte ute mer än 20 minuter men vi mötte 7 hundar på den lilla stunden, det var precis som om alla hade bestämt sig, att nu klockan 11, skall vi rasta jycken. Liiiite jobbig cykeltur blev det för husse och matte.

Molly var ialla fall nöjd med sin dag så långt men ännu bättre skulle det bli, för i frysen låg en bit oxlever som matte beslöt det var dags att tillreda som godis till Molly.


Den puttrar nu på spisen, sen skär jag den i små bitar som jag styckfryser på en skärbräda och sen lägger jag de frysta bitarna i en burk. Bra att bara kunna ta fram någon bit då och då.



Molly stryker omkring vid spisen och vädrar med högt lyft nos, det är nästan så att hon inte känner att husse och matte eftermiddagsfikar med nybakad pepparkaka. Ja, vi är lite konstiga vi som blir sugna på pepparkaka mitt i sommaren, men det smakade himmelskt gott.

3 kommentarer:

  1. Smarrigt för bd vå och fyrbenta=) Tindra går absolutinte att cykla med hon tycker det är så jättekul att hon sjunger(ylar) hela tiden att folk tror i misshandlar den stackaren=)

    SvaraRadera
  2. Har faktiskt aldrig testat att cykla med våra vildar - men det verkar kul!

    SvaraRadera
  3. Jag skulle garanterat vara ute efter midnatt och testa första gången med Nelson. Cykel alltså.
    Å andra sidan är ju sju hundar på en kvart väldigt mycket bra träning.
    Ulf

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.