söndag 12 juni 2011

Utflykt



Idag beslöt vi göra en utflykt till Hallands Väderö. Det var perfekt väder att åka iväg med Molly, ca 19 grader och lätt vind. Hon blir väldigt varm i sin svarta päls då solen lyser men man kan ju inte bara gå i skogs-skugga hela sommaren så idag tyckte vi det var det OK, dessutom har turistinvasionen ännu inte kommit igång.


Båten ut till ön avgår från Torekov och resan tar ca 15-20 minuter. Det var ganska många danskar och en del tyskar med på resan men Molly var ensam hund ombord. Hon tyckte det var lite läskigt att gå på landgången och på det hala båtdäcket så Husse bar henne uppför den branta trappan till övre däck. Vi hade kylduken med så den fick hon ha på ryggen eftersom vi satt i solen däruppe.




Det var underbart vackert ute på ön, folk solade och badade på klippor och i vikar. Vi är inte vana vid klippbad eftersom vi har vår långa sandstrand i Ängelholm som vi alltid badat från. Så har vi också en massa sand med oss hem och det knastrar och låter i hela huset efter en dag på stranden. Det här var något nytt!
På ön fanns ett par promenadslingor och vi beslöt gå till Kappelhamn dit det var 1,8 km bitvis genom skog och fårhage.








Så var vi framme vid Kappelhamn. Då hade vi passerat en stor ek som Oscar ll vilat vid då han 1882 varit på harjakt på ön. Vi hade också gått förbi Engelska kyrkogården där förlista sjömän begravdes efter ett sjöslag mot danskarna på 1700-talet samt passerat en "fårafälla" i form av ett sinnrikt konstruerad stengärdsgård dit fåren lockades för att infångas efter sommarbetet på ön.


På tillbakavägen var Molly varm och trött eftersom hon stretat och dragit en hel del i kopplet. Hon lade sig ner flera gånger för att svalka magen i fuktigt gräs och vi fick stanna för drickpaus.




Matte och Husse svalkade sig med en glass från kiosken serverad av en glad och trevlig tjej!


Nu väntade båten för hemfärd så det var bäst att stiga ombord så vi inte blev strandsatta på ön. Kanske hade vi då kunnat "lifta" med denna härliga båt.





Vi närmar oss Torekov som ännu är en lugn idyll innan 08-orna anländer. I folkmun kallas de för måsar eftersom de skriker, skränar och skitar ner precis som fiskmåsar.

2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.