onsdag 8 januari 2014

London

I torsdags for jag med min dotter Sophie och barnbarnet Emelie till London medan husse stannade hemma och var hund- och hästvakt.
Vi flög med Norwegian 7.20 från Kastrup till Gatwick och var framme på hotellet redan klockan 10. Snabbt in med väskorna och sedan bar det iväg ut på stan. Solen sken och vi beslöt att ägna dagen åt sevärdigheter.


Först gick vi till Buckingham Palace där det var vaktavlösning under högtidliga former med pukor och trumpeter. Massor av helglediga engelsmän och tillresta fransmän trängdes med oss på trappor och statyer.


Vi promenerade på Princess Diana's Memorial Walk ner till Houses of Parlament och Big Ben. 


Efter ett besök på en mysig pub för lite lunch begav vi oss över Themsen för att få en åktur i London Eye. 
Dessvärre hade hundra- om inte tusentals andra beslutat sig för detsamma. Vi beräknade att köandet skulle ta flera timmar och det skulle bli mörkt innan vi hann upp, så vi "avstod".


Synd, för det var en av de nya saker jag ville uppleva i London där jag varit 2 gånger tidigare.


Vi kollade istället in Westminster Abby och gick sedan till premiärministerns gata. Tyvärr ville han inte släppa in oss eller för den delen några andra heller. Med andra ord, ett mycket välbevakat ställe.Då var det trevligare att kolla in hästarna som bevakade en av regeringsbyggnaderna.Trötta efter en lång dag, begav vi oss åter till hotellet som var av dendär riktigt mysiga sorten med högt i tak, stuckaturer, träpaneler, knarrande välbonade golv och toppentrevlig personal. Det låg precis utanför Tunnelbanestationen Gloucester Road i Kensington. Rekommenderas varmt!!

Kolla in foajén, ni förstår vi blev förtjusta då kom in. Lite Downton Abby över det hela.Som ni ser var rummet väldigt stort så vi hade gott om plats. Jag tycker det är viktigt att bo bra. Vissa säger att man bara sover där, javisst men är rummet eller hotellet sunkigt drar man sig för att gå hem. Att kunna slappna av och ha det trivsamt är nog så viktigt även under semestern.

Reportaget från London med fler bilder fortsätter jag med en annan dag.

Tack Carina för tipset med webläsaren. Jag bytte till Chrome och bildpubliseringen gick galant!

2 kommentarer:

 1. En trevlig resa förstår ajg ni har haft.
  Jag kikar in hos er lite då och då
  Det stämmer nog vi bytte adress ( ett bra tag sen)
  jagoflocken.blogspot.com är det nu.
  Du är välkommen tillbaka
  ha de gott

  SvaraRadera
 2. Ah London har aldrig varit där är tyvärr inte så berest då Uffe är flygrädd men jag och dottern har pratat om att åka över då hon varit där innan. Bra man kunde hjälpa till

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.