onsdag 1 januari 2014

Året som gått - resumé

Vi försöker väl också göra ett bildreportage över året som gått.
Schemalagda aktiviteter och tävlingar har så gott som helt lyst med sin frånvaro. Vi har i stället satsat på att sätta guldkant på den vardagliga tillvaron, njutit och mest bara gjort sådant som faller oss in.


Promenad vid marinan i Skälderviken den 5 januari. Liknande väder som vi har nu .......men


...... 2 veckor senare är det bitande kallt och lite is längst in vid strandkanten utanför Klitterhus.


I februari smaskar vi på fastlagsbulle. Det ser nästan ut som om tanterna Hilma och Molly har kalas, men får väl förtydliga det med att de som fikade var jag och Emelie.


Mars månad innebär som alltid en vecka i Sälen. Här softar sonen och jag i solskenet.Annandag påsk inföll 1 april och Molly och barnbarnen letar godisägg i trädgården. Här markerar Molly att hon hittat något.


Vi är nu inne i månaden maj och det växer och grönskar som bara den. Kolla rabarbern bakom Molly's svans.
 

Så har det blivit midsommar och den gamla midsommarstången som hängt med i 25 år plockas fram för att pryda kaffekalaset.
 

I juli föll matte till föga för husses tjat om att följa med ut och rida. Det var första, enda och sista gången (för det året).


Sensommarresan gick detta år till Borgholm på Öland där vi hade ett par härliga semesterdagar i det underbara landskapet med sitt milda klimat.


Klart och fint vatten den 30 september och fortfarande badväder - den ena dagen finare än den andra.


Men nu börjar löven falla 14 dagar in i oktober - men fortfarande fint höstväder som inbjöd till sköna promenader.


Nej, ve och fasa. Matte upptäckte en knöl vid Molly's juver. Det blev besök hos veterinären, blodprov, lungröntgen och hjärtkoll och tid för operation bestämdes med 3 dagars varsel. Allt gick som väl bra, tumören var precis som förra gången godartad men såret drabbades av en sekundär infektion och tog 4 veckor att läka. Inget kul att ha tratt så länge.


Så blev det december och jul, Molly var pigg och alert igen och vi var i Havsbaden på promenad och kollade alla mysig hus som var smyckade med lampor, lyktor och kransar.
 
 
Nyårsafton 2013 tog vi en promenad på stranden som nu håller på att repareras efter stormarnas framfart. Vi önskar er alla ett
 
GOTT NYTT ÅR

3 kommentarer:

  1. Godt nytt år til dere alle også! Det er så trivelig å kunne følge dagliglivet og ikke bare når noen konkurrerer. Klem <3

    SvaraRadera
  2. Tack för din trevliga resumé med härliga bilder till och... god fortsättning på det nya året :)

    SvaraRadera
  3. Det var en fin årskrönika. Det där med att sätta lite guldkant på tillvaron håller vi med om. God fortsättning!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.