torsdag 13 december 2012



Idag firar vi Lucia på Florakullen. Molly och Matte var uppe klockan 7 och satt bänkade framför TV:n och såg Lucia med tärnor och stjärngossar i Uppsala Domkyrka. Det var lite blandad repertoar med traditionella sånger samt modern rap. Trevligt med lite förnyelse.

Blir lite nostalgisk och tänker tillbaka på de olika Luciamorgnar man upplevt själv som ung i skolan, och sen på jobbet och efter ytterligaren några år med våra barn dels i skolan men även på en massa olika fritidsaktiviteter. Varje tid har sin tjusning.

Är i eftermiddag bjuden till en "gammal" arbetskamrat på Lussefest - men husets herre har bilen och det är lite långt att gå i det vintriga vädret med sina dryga 10 minusgrader.

Molly och jag var ute vid 12-tiden då solen stod högt på himlen och värmde skönt. Trots det har jag täcke på henne - kan ju vara bra att inte utsätta leder o dyl för kyla. Hon fryser dock om tassarna och stannar lite då och då med lyft tass. Då får man gnugga den lite och så går det bra en stund till.

Vi var hos Anki igår och fick klor och tassar friserade. Matte hade själv försökt snygga till tassarna men de såg för ..... ut. Anki var snäll och sa att de hade "skogsfrisyr" och försökte jämna till dem lite. Jag tycker det är svårt!!!!
Anki bjöd på god fika och alla hundarna svassade runt oss. Jag hade både Hilma och Molly med - tjejerna har vid tidigare tillfällen då de mött herrarna sagt ifrån och undanbett sig uppvaktning och det respekterades. T o m lille Botvid höll distans. Hilma är skendräktig och vill helst ligga i korgen och ha sin gula anka tätt intill magen. Lilla tramsan!! Ankan bryr hon sig inte om annars det är bara vid dessa tillfällen den duger, kan det vara något med pipljudet den avger?

Molly bjuder som avslutning på inlägget en rullbild i decembersnön. Hon tycker nog att täcket är i vägen, hade förstås varit skönare att få gnida hela ryggen i snön. Jag funderade ett tag på att dra av henne täcket - men näe där gick gränsen för den bortskämda hunden;-)




4 kommentarer:

  1. Klippa tassar ÄR jättesvårt!
    Har övat på hittills 9 amrisar och blir sälla nöjd i alla fall :(
    Härlig rullbild! Lille havanaisen Totte har samma problem med täcket... (De andra 2 rullar inte, T är "snöioten" i det gänget. Mina rullar inte alls utomhus.)
    PUSS till töserna! En gul pipanka kan nog vara trevlig ja...:)

    SvaraRadera
  2. Så mysigt att rulla sej i snön det gillar vi här också

    SvaraRadera
  3. Härligt att höra att allt är bra hos er! Vi önskar er en härlig julhelg med barn o barnbarn, och så ett Gott Nytt År så småningom!

    SvaraRadera
  4. Hej vännen
    Tack för din lilla hälsning hos mig. Det värmde. Och din fina Molly....ge henne en go kram och klapp från mig. Just en Cocker är just en hund maken och jag funderar på. Gärna en foderhund kanske. Vi hade en tik på gång....men det sprack tyvärr.
    Önskar dig en underbar jul med dina nära och kära. Kram från Maria ♥

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.