tisdag 3 juli 2012

Sommarvarm

Vi ska inte orda så mycket om den bedrövliga sommaren - men Molly tycker i alla fall det är varmt så fort temperaturen överstiger 15 grader. Det behövs bara en ynka liten spricka eller ljusning i molntäcket så blir hon flåsig.


Titta här; Molly hur varm och trött som helst, vill ligga ner och helst också gå i vattnet medans Hilma är helt oberörd och har munnen stängd. Varmt med svart medans vitt svalkar, så är det ju med kläder också. Ja, ni vet vad jag menar.
Jag undviker att gå med Molly på öppna soliga platser, vi håller oss i skogen eller går svala kvällspromenader.

Häromdagen, då vi som väl var, var på hemväg efter er längre runda, började hon uppföra sig konstigt. Hon skakade på ena tassen och backade och fnös och skakade på hela sig. Jag förstod att hon trampat på något och fick syn på en stor humla som satt fast på tassen. Den "hängde" kvar trots att Molly skakade som bara den på tassen och då jag försökte slå bort den satt den fortfarande fast. Den hade nog tagit ett rejält bett om tassen för det krävdes ett kraftigt nyp av mig för att få den att släppa.


Stackars Molly ville inte stödja på tassen då jag manade på henne att fortsätta promenaden. Hon la sig ner och såg olycklig ut. Det gjorde nog ont för inte ens godismutor hjälpte. Det blev till att bära, tur hon gått ner 1,5 kg i vår, för hjälp vad jobbigt det är att kånka på 11,8 kg hund.
När vi kom hem la hon sig i sin favorithörna och somnade men efter en timme var hon pigg och all right igen.

För övrigt har vi det bra - läser, löser korsord och pysslar i trädgården där Agapantusen blommar för fullt. Här kommer ett litet smakprov.


Det var allt från oss, tag väl vara på er och njut av promenader med eller utan gula band.

5 kommentarer:

  1. Molly och Rudi är nog släkt på nåt sätt!Du kunde lika gärna ha beskrivit honom och hans reaktion på mer är femton plusgrader! Här jublar vi svala , mulna dagar under sommarhalvåret, för då orkar han göra mer än bara gå och flämta...

    SvaraRadera
  2. Våra tungor hänger också mest också utanför nuför tiden.
    En humla har vi aldrig trampat på...däremot har vi försökt fånga en o annan till mattes stora fasa
    Hon gillar inte det alls.
    Vov från grabbarna boys!

    SvaraRadera
  3. Här flåsas det också i värmen. Vi rör oss bara på morgnarna och kvällarna. Jag jobbar i trädgården och hundarna vilar. Visst är det härligt!

    Hade Molly ont länge efter humlesticket? - Stackars henne...

    SvaraRadera
  4. Linus blev också "knäpp" när han hade en humla som hängde i hans öra. De liksom sitter ju fast i deras fina päls, men den här ramlade ner på backen efter några sekunder. Men Linus ville inte gå riktigt på tassen heller, så jag vet inte om han hade trampat på humlan innan eller vad det var, men han blev fort okej igen : )

    SvaraRadera
  5. kom till fjällen här är behaglig temp ;)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.