onsdag 15 februari 2012

Bråda dagar........


......har både Molly och fåglarna nu när vintern slagit till och snötäckt marken.

I går var det tö-väder och närapå regn i luften, under natten frös det på igen - så nu har vi världens häftigaste isgata i omgivningarna. Varje promenad blir ett äventyr och man får vara glad att man inte gör en rova och drattar på ändan. Jag litar på broddarna -  men går helst där snön ligger otrampad för där brukar det inte vara så halkigt.


Utanför köksfönstret har vi ett fågelbord som vi lägger solrosfrön i. Förra året hade vi en fröblandning som även innehöll en massa småfrön men eftersom koltrasten bara sprätter ner dom på marken och de där bildar en geggig massa så har vi i år bara solrosfrön.


Även små blåmesar, talgoxar och gråsparvar gillar vad som bjuds och flyger fram och tillbaka mellan bordet och buskarna. De är så skygga och sitter aldrig stilla, de nickar, flaxar och krumbuktar mest hela tiden. Svårt att fånga dom på bild - speciellt då man står inomhus och fotar genom ett inte helt rent fönster.









Fågeldammen nere i Hembygdsparken är fylld till bristningsgränsen med fåglar, mest änder. Det är nästan lite äckligt med alla dessa fåglar på ett och samma ställe, dessutom luktar det illa då man passerar. Jag drar kvickt med mig Molly därifrån, hon får inte stanna eller nosa där för vem vet vad för slags bakterier där finns:-((

Det här blev visst mest en massa meningslöst bladder - men ibland blir det så. Alla dagar bjuder ju som väl är inte på en massa stora omvälvande händelser, utan lunkar mest på. Men tag tillvara vardagen för det är ju den som är "livet"

Vi säger hej då för i kväll och så hörs vi en annan dag.

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.