lördag 10 december 2011

Julstök



I mitt förra inlägg, som jag gjorde för 2 veckor sedan, beklagade jag mig över stormen som drog fram över oss. Tak- och nockpannor flög sin kos och dråsade ner i Mollys rastträdgård så hon fick inte vara där. Fönstren blev alldeles fläckiga av de havssaltbemängda vindarna och trädgården blev full av nerfallna grenar.

Vi har precis återställt allt till sin ordning och vad tror ni då händer? ............. naturligtvis börjar det storma igen. Takpannorna har hållit denna gången, men fönstren är lika fläckiga igen. Julskyltningen i vår stad blev inställd då för 2 veckor sedan men är planerad att äga rum i morgon, så man får hoppas det slutat blåsa tills dess.

Idag har vi haft lite julmys. Husse och jag har varit i leksaksaffären och köpt julklappar till Axel. Jag vågar inte nämna i bloggen vad vi handlat eftersom hans mamma då och då hälsar på här. Paketen till de vuxna är också inhandlade och skall bara packas in och lackas.

I eftermiddag har Emelie varit här och vi har bakat lussekatter och mjuk pepparkaka. Vi hade det riktigt mysigt med levande ljus tända och julmusik på stereon. Hon hade en stickning med sig (skall bli ett pannband) som hon sysslade med medan degen jäste
.
Vi knådade och rullade degen först till bollar och sedan till långa band som vi snurrade ihop till lussekatter, satte dit russin och penslade. Molly tassade runt oss, men tyvärr är ju både saffran och russin no, no för hundar så inget fick hon smaka.

När vi var klara med köks-stöket smakade det gott med en kopp tea till de nybakta bullarna.



Vi önskar nu våra bloggvänner en härligt mysigt 3:dje advent

5 kommentarer:

  1. Vad julmysigt ni har fått det här inne på eran blogg!
    Typiskt med stormar precis när man vill julpynta!
    Hoppas ni också får en mysig tredje advent iaf.
    kramar!

    SvaraRadera
  2. Nu verkar det ha mojnat här, men det har blåst rejält de senaste dagarna.
    Ser julmysigt ut hos er!

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig julstämning ni har.

    Ja, det var värst vad det blåst sista tiden och tydligen är det en ny storm på väg in över landet igen!!
    Ha det så bra.
    Vov o kram!

    SvaraRadera
  4. Låter så härligt! Tycker den här adventstiden är så mysig och är man bara inne tycker inte jag det gör något med storm blir nästan lite myskänsla med det i bakgrunden.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.