måndag 10 februari 2014

Iris-dagen


Idag har vi haft vårväder, solen har lyst och temperaturen låg på 5+. Vår i Skåne är lika med grönt gräs och brunt å-vatten. Att vattnet blir brunt är nog inte å konstigt då det rinner till största delen genom jordbruksmark på sin 83 km långa bana från Ringsjön till utloppet i Skälderviken. Hur som helst var det underbart ute och vi strosade omkring i 2 timmar och bara njöt.


Änderna simmade helst 2 och 2. Ser ni hur kärleksfullt hanen tittar på sin fästmö?


En som nog var svettig, var skarven, som satt och luftade armhålorna på en trädstam ute i ån.


Vi hade det som sagt skönt, gjorde små pauser här och var på bänkar som är utplacerade i naturen.
" Men vad i all sin dar" säger Molly och spanar bort mot stigen.
 "Är det inte en cockerspaniel som kommer där".
Jo, det var det, och jag håller med henne, att man tittar till lite extra för det är minsann inte vanligt här hos oss, att vi träffar på Sveriges 6:e populäraste hund då vi är ute och vandrar.


Det var en liten söt 1-årig cockerflicka vid namn Elsa som dök upp tillsammans med sin matte. Elsa har påbrå från våra trakter men är inköpt från en kennel i Kristianstad. Matten sa också att de sällan mötte cockerspaniels på sin turer.


Elsa var nyfiken på Molly och hade gärna lekt, men Molly är inte, och har aldrig varit, speciellt trakterad av närkontakt med andra hundar. Nosar gärna och visar artigt intresse men aldrig mer (tyvärr).


Vi promenerade 1 timme tillsammans i parken, kollade in alla grisar, höns, kaniner och getter och sedan var det dags för oss att gå upp till kyrkogården för att tända ett ljus på Mormor Iris grav eftersom det är hennes namnsdag idag.


Då vi kom hem dukades eftermiddagsfikan upp i uterummet där det snabbt blir varmt av solen. Efteråt vilade vi middag på soffan med den goa pläden på.
Nu hoppas vi på fler solskensdagar, för attans vad man blir lätt till sinnet en sådan här dag.

3 kommentarer:

 1. Vilka fina foton från en fin dag!
  Den där semlan ser riktigt god ut! Hoppas Molly fick smaka!
  Hjärtekramar till Dig och stor Hjärtepuss till Molly från Melody!

  SvaraRadera
 2. Så kos og finne en liten cocker når dere var på tur. Kanskje dere treffes oftere også?

  SvaraRadera
 3. Oj, vilka fina cockerspaniels! Mycket sol under påsken - tyckte vår Hjo-Hjo om. En labbekille som förresten är populärast av alla, har jag hört.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.