måndag 3 september 2012

Nyopererad


- "Jo, så är det! Och en hemsk tratt som är i vägen överallt måste man ha om huvudet"

Dagen efter vår lingonutflykt, som jag berättade om i förra inlägget, upptäckte jag en knuta på ett av  Mollys juver. Vi ringde veterinären och fick tid omgående för undersökning. Camilla hittade då fler förhårdnader på 4 andra juver. Oj vad vi blev oroliga och ledsna men hon tröstade oss med att de var små, inte såriga eller på annat sätt "fula". Molly fick ta ett blodprov som visade fina värden samt röntga lungorna. Inga elaka skuggor syntes på bilderna så allt såg fint och normalt ut och då är det rätt och riktigt att operera.

Idag var det dags för ingreppet och vilken vånda det var för både husse och matte. Vi till och med avstod att äta frukost för att vara solidariska med Molly (sanningen var nog mest den att vi inte hade någon aptit). Jag var så ledsen hela gårdagen för det kändes som det var sista dagen med Molly. Vi var ute och gick och hon fick sniffa fritt hur länge och noggrannt hon ville. Jag gick dit hon ville. Sen badade vi och hon luktade gott av shampo och balsam. Vi lekte och letade godis och till middag fick hon extra gotta i sin skål.

8.30 lämnades hon på Veterinärhuset och gick villigt och glatt med sköterskan ut ur rummet utan att kasta så mycket som blick på matte eller husse. Klockan 12 ringde veterinären och meddelade att allt gått bra, Molly hade just vaknat ur narkosen och vi kunde komma för att hämta henne kl 16.00.

Hon har ett 20 cm långt operationssår som nu är täckt med plåster och är lite pipig och gnällig. Tratten har vi lagt av nu på kvällen eftersom vi suttit stilla och haft möjlighet att "passa" henne hela tiden. Skall strax sätta på den för det börjar bli dags att gå och lägga sig. Jag har bäddat till mig på bottenvåningen eftersom Molly inte skall gå i trappor och vi vill inte bära och kånka på henne eftersom hon kanske har ont. Biabädden är så mjukt och gott bäddad att hon ligger precis som en prinsessa på ärten.

Nu hoppas vi PAD-proverna visar att det inte var något malignt och att såret läker som det ska.

6 kommentarer:

  1. Åh, så oroligt för er! Men så skönt att operationen gick bra och att ni fick hem söta Molly så snart! Nu håller vi förstås alla tummar vi har för goda provsvar och snabb läkning så den förhatliga tratten kan gömmas på vinden eller så...
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Usch vilken jobbig dag!! Hoppas att alla proverna är bra och att Molly piggar på sig snabbt :-)
    Kram!!

    SvaraRadera
  3. Fy, så oroligt! Man blir så tagen när hundarna blir sjuka. Nu håller vi tummarna och tassarna för Molly!

    SvaraRadera
  4. Vi håller också alla tillgängliga tummar och tassar!
    Hoppas hon slipper "leka lampa" snart som attan:)
    PUSS till henne!

    SvaraRadera
  5. Krya på dig!!
    Vov från grabbarna

    SvaraRadera
  6. Nej men vad händer här!!! stackare...håller tummarna för bra besked. KRAM

    ps jag kände oxå att det är för långt att köra två dagar i rad och att tiden inte räcker till...är därför på jakt efter bra viltspårskurs här i södre delen :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.