onsdag 28 mars 2012

Spårat

Idag var det åter dags att bege sig ut i spårskogen. Det var den genomtrevlige Arne Nilsson som hade lagt ett öppen klass spår enligt de nya reglerna.

Dimman svävade över markerna då vi mötte upp utanför Bygdegården i Asige. Hela Halland är ett gigantiskt jordbruksområde med stora gårdar och välskötta marker.


Med på spårresan var förstås Anki och hennes lille Egon. Fåglarna sjöng, luften var sval eftersom det nog varit frost under natten. Molly var supertaggad och vältrade sig i de isiga löven med alla 4 benen i luften.
Idag var det vår tur att gå först ut och Molly skuttade i väg till startrutan och blev påselad. In i rutan och där sniffade hon i vida svängar. Hon drog i väg till vänster men ångrade sig och for in till mitten igen och runt en stubbe och viftade där glatt med svansen. Ut till vänster igen och nu visste hon till 100% att där gick spåret. Hon spårade bra men lite vidlyftigt och kollade noggrant att hon verkligen "hade" spåret. Det märks att mindre blod används och att bloduppehållen är längre än tidigare. Molly kollar i varje vinkel att hon verkligen är på rätt väg och därför tar spåret lite längre tid än förr. Idag 21 minuter.

Hon fick fin kritik och en välförtjänt 1:a.


Så blev det dags för Egon att gå sitt spår. Idag var det väldigt spännande eftersom han tidigare har 2 godkända spår och skulle han fixa dagens så var Championatet bärgat.
Och ja, för att göra en lång historia kort, han fixade det!!!!! Domaren höll Anki på halster och ville i första taget inte berätta hur han bedömt. Men när det efter några om och men stod klart att han fick ett 1:a pris blev såklart matten superglad.


Här svävar Anki fortfarande i ovisshet om hur domaren bedömt. Även om man tycker hunden gått bra och utan ingripande hjälper så vet man ju inte vad det sammantagna slutresultatet blir förrän man får höra det med bägge öronen! Visst ser domaren lite knipslug ut.

Nu var vi ju tvungna att åka hem till Egon's uppfödare, som bor någon mil därifrån, för att berätta om bravaden. Anki hade inte talat om för henne att Egon eventuellt skulle bli Champion idag så överraskningen var total. Vi fick god fika och sen blev det att bege sig hem till Skåne med en nykorad liten cockerkille.

2 kommentarer:

  1. Hej, Vi hittade till er trevliga blogg via Nanna och Leias hunddagbok. Ni verkar föra ett väldigt aktivt hundliv. Låter härligt. Hälsningar från en collieflicka och en goldenflicka som bor med matte och husse i Provence.

    SvaraRadera
  2. Självklart får ni lägga till oss i er lista. Vi gör likaledes mer er blogg.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.