onsdag 29 december 2010

Härligt väder

Idag har vi haft ett underbart väder, solsken, vindstilla och ca 8-10 grader kallt. Luften har varit torr och då känns inte kylan på samma sätt som annars. Vi som bor vid havet har ju alltsom oftast fuktig luft och då känns det mycket kallare än vad termometern visar.



Promenaden idag gick till Hembygdsparken som ligger i ett skogsparti i utkanten av Staden. Parken innehåller djur av allehanda slag såsom hjortar, kaniner, getter, fåglar, grisar och hästar. Där finns också en stor lekplats med många lekredskap för alla åldrar. Möjlighet till grillning och förtäring av egen matsäck finns och om det är dåligt väder kan man sitta under tak i små lusthus. Naturligtvis finns det en restaurang och på sommarkvällarna är det underhållning från en stor scen där "storheter" såsom Carola, Hasse Andersson (änglahund), Babben m fl har uppträtt. Muséer och gamla stugor samt en djurkyrkogård rymms också inom parken. Skogen runt parken är tillräckligt stor för orientering och olika springtävlings-arrangemang. Rönneå ringlar sig fram i utkanten av Parken. Kort sagt en oas för alla och alltid med fritt inträde!!!!



Vi har ca 1,5 km att gå genom villakvarteren innan vi är framme i Hembygdsparken. Det kan ta sin lilla tid eftersom Molly är mycket noggrann med att nosa på allt möjligt som finns utmed vägen. Ibland blir man tokig då ett grässtrå skall luktas på ända nerifrån och upp till toppen. Å andra sidan har vi väldigt trevligt med den "nosvilligheten" eftersom vi viltspårar.






Det var lite om vår dag idag. Nu är det kväll och minus 15 grader ute. Molly är snabbt ute en vända i trädgården och kissar och sen är det skönt att komma in i värmen igen.

2 kommentarer:

  1. Det låter som en väldigt mysig park att ha tillgång till.
    Så rolig Molly är med sin filt. Skrattade gott åt bilderna och din berättelse om hur hon flyttar runt filten.

    SvaraRadera
  2. Häeliga bilder på Molly´s Promenad.
    Vill önska er alla ett Riktigt Gott Nytt År.
    Kram från Ricco & Towe

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.