söndag 24 februari 2013

Vilken himla tur.....

vi hade med vädret i fredags. Då var jag, min dotter och lilla tonåriga barnbarnet på dag-SPA i Torekov. Tyvärr låg kameran kvar hemma och lika bra var kanske det, för man är inte precis till sin fördel så här i februari med vintervit kropp.



Vi startade med lunch bestående av salladsbord, gott bröd, oxrulader samt dessertostar med färsk ananas och melon. Matsalen gick i vackra grå-bruna toner på bord, väggar och golvbeläggning. Stolarna var överdargna med ett vackert linnetyg och på borden stod vita pärlhyacinter med strandfynds-dekoration i krukor. En mysig brasa sprakade i öppna spisen och man kände direkt hur avslappnad man blev av bara miljön.

Klockan 14 hade vi beställt behandling. Min dotter och jag tog ryggmassage och tonåringen fick ansiktsbehandling. Gissa om vi njöt!

Vi hade redan i lunchmatsalen spanat in utomhuspoolerna. Den stora simpoolen var visserligen istäckt men om de två andra rök det och bubblade inbjudande. Solen visade sig, det var alldeles vindstilla och där låg vi sedan alla tre och "bara var". Vardagen var långt borta, vi pratade tyst och en enstaka fågel kvittrade till i buskaget. Långt ute till havs såg vi en lastbåt glida fram och de kala klipporna på Hallands Väderö låg trolskt i blickfånget.

Efter badet forsatte eftermiddagen i relaxen där vi drack grönt tea samt mumsade på torkade frukter och olika slags nötter. Ur högtalarna strömmade det harmonisk stilla musik och hela stället doftade eckalyptos och/eller andra fräscha dofter.

Eftersom det var fredag anlände det många weekendgäster framåt kvällen men då tyckte vi det var dags att ställa kosan hemåt, härligt avslappnade i kropp och själ.

4 kommentarer:

  1. Vilken trevlig dag ni hade! En dag med spa skulle sitta bra här också!
    Snöblandat regn vräker ner här, eller rättare sagt så kommer det vågrätt emot oss! Lantliv i februari i Skåne är inte alltid njutbart!
    Ha det gott!
    Kram
    Melodys matte

    SvaraRadera
  2. Hej Molly!
    Jag sitter och "bläddrar" i bloggarna och hamnade här.
    Vilken underbar SPA-dag du haft. Jag tror att jag ska samla ihop några tanter och tillbringa en dag på
    SPA. 3 mil härifrån ligger Sätra Brunn som har fin spa-anläggning. Det är flera år sedan jag var där.
    Nu blev jag påmind om hur härligt det kan vara.
    Här i Mälardalen har vi haft ett underbart väder idag. Strålande sol och för någon dag sedan snöade det några timmar och dolde allt det grådaskiga - idag gnistade det i snön.
    Jag är ingen vän av kyla och snö men är det som idag - 3 minus då njuter jag.
    Jag är uppväxt i Helsingborg och vintern där var nog mest fukt och blåst, det är bättre här.
    Önskar dig en bra och trevlig vecka.
    Kram Viola

    SvaraRadera
  3. En sådan dag önskar jag och Gunilla oss ihop på vår födelsedag som vi delar av våra män=)

    SvaraRadera
  4. Så underbart härligt det låter :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.